Salarii MAI și MApN. Polițiștii și militarii au primit măriri importante de la 1 ianuarie. Câți bani vor încasa în primele luni de 2019

Raluca Ogaru    Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
04/01/2019, 14:39
Salarii MAI și MApN. Polițiștii și militarii au primit măriri importante de la 1 ianuarie. Câți bani vor încasa în primele luni de 2019
Ce salarii au cei de la MAI și MApN?

Cei care lucrează la MAI sau MApN au primit vestea așteptată! Salariile acestora au crescut de la 1 ianuarie. Sporurile vor menține la nivelul la care erau în luna decembrie a anului 2018, conform MAI. „Prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 114/2018 au fost adoptate unele măsuri care privesc drepturile băneşti ale personalului din instituţiile publice din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională pentru anul 2019”, a informat Miisterul Afacerilor Interne într-un comunicat transmis în cursul zilei de vineri Agerpres.

O măsură care vizează personalul mlitar este cea care arată că în 2019-2020, pentru categoriile de personal se va deconta serviciul turistic aflat pe teritoriul României, în valoarea maximă de 1.450 de lei anual.

Ce salarii au  cei de la MAI sau MApN?

„Se menţine măsura de acordare a majorărilor salariale corespunzătoare pentru activitatea desfăşurată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, precum şi cele pentru munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru de către personalul cu statut special care are atribuţii pentru desfăşurarea activităţilor deosebite cu caracter operativ sau neprevăzut, care se plătesc prin raportare la solda de funcţie/salariul de funcţie sau, după caz, la salariul de bază cuvenit majorat, proporţional cu timpul efectiv lucrat în aceste condiţii”, conform comunicatului.

Salarii mărite de la 1 ianuarie
Salarii mărite de la 1 ianuarie

„În ceea ce priveşte indemnizaţiile, compensaţiile, primele, ajutoarele, plăţile compensatorii, despăgubirile, compensaţiile lunare pentru chirie şi alte drepturi acordate potrivit actelor normative în vigoare, care nu fac parte din solda lunară brută/salariul lunar brut, precum şi cuantumul compensaţiei băneşti, respectiv al alocaţiei valorice pentru drepturile de hrană şi, respectiv, valoarea financiară anuală a normelor de echipare, precum şi valoarea financiară a drepturilor de echipament, menţionăm că în perioada 2019-2021 aceste drepturi se menţin în plată la nivelul stabilit pentru luna decembrie 2018”, a mai precizat Ministerul Afacerilor Interne.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×