Cine este generalul Dumitru Scarlat, propunerea MApN pentru conducerea Statului Major General al Armatei Române

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
28/12/2018, 13:31
Cine este generalul Dumitru Scarlat, propunerea MApN pentru conducerea Statului Major General al Armatei Române GALERIE FOTO
Dumitru Scarlat, propunerea pentru fun

Generalul Dumitru Scarlat a fost propunerea MApN pentru a prelua conducerea Statului Major General al Armatei Române. Președintele României, Klaus Iohannis a refuzat însă propunerea ministrului Apărării Naționale, Gabriel Beniamin Leș. Dumitru Scarlat este reprezentantul României la NATO și EU, dar șeful statului a refuzat numirea sa în funcție și a prelungit mandatul generalului Nicolae Ciucă.

Generalul Dumitru Scarlat este născut pe 18 ianuarie 1965, la Malu cu Flori, județul Dâmbovița. Căsătorit și tată al unei fete, acesta a fost, între 2014 și 2017 şef al Statului Major al Forțelor Terestre, iar din 2017 este reprezentantul militar al României la NATO și UE. Vorbitor de limba engleză și spaniolă, generalul Dumitru Scarlat a fost propunerea ministrului Apărării Naționale, Gabriel Beniamin Leș pentru funcția de șef al Statului Major al Apărării.

Cine este generalul Dumitru Scarlat, propunerea MApN pentru conducerea Statului Major General al Armatei Române! Are „Legiunea de Merit” primită de la Departamentul Apărării al SUA

Preledintele Klaus Iohannis a convocat sedința CSAT pentru vineri, ora 12:00, la Palatul Cotroceni. După ce a analizat propunerile ministrului Apărării, Președintele a refuzat numirea generalului Dumitru Scarlat în funcție. Președintele a preferat să prelungească mandatul actualului șef al Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă. Acesta expira la data de 31 decembrie 2018, dar președintele Klaus Iohannis l-a prelungit.

Dumitru Scarlat, propunerea de șef al Statului Major al Apărării, refuzat de președintele Klaus Iohannis are mai multe decorații obținute de-a lungul carierei militare. „Virtutea Militară” în grad de ofițer obținută în 2004 și „Legiunea de Merit”, distincție primită anul trecut din partea Departamentului de Apărare al Statelor Unite, sunt unele dintre cele mai răsunătoare.

Generalul Dumitru Scarlat a fost refuzat de Președinte! Ce spunea ministrul despre actualul șef al Statului Major

Președintele a acuzat PSD-ul de proastă guvernare și a refuzat propunerile făcute de ministrul Apărării Naționale, Gabriel Beniamin Leș. Acesta spunea că mandatul generalului Ciucă nu va fi prelungit, dar Președintele a fost de altă părere. „Nu voi prelungi acest mandat al șefului Statului Major al Apărării. Legea prevede un mandat de patru ani de zile, cu posibilitatea prelungirii acestui mandat. Din ceea ce m-am uitat eu în arhive, a fost o singură situație în care s-a prelungi mandatul unui fost șef al Statului Major al Apărării și am dorit să mențin aceeași cutumă. Nu vreau să ajung să vă spun care este părerea mea despre generalul Ciucă pentru că am lucrat cu dânsul aproape doi ani, știu capacitățile domniei sale, știu ce a făcut pentru Armata României și ce poate face”, declara ministrul Gabriel Leș, la Antena 3, înainte ca președintele Klaus Iohannis să-l contrzică și să prelungească mandatul actualului șef al Statului Major, generalul Nicolae Ciucă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×