Magistrații din București protestează în fața Palatului de Justiție împotriva OUG 7! FOTO și VIDEO

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
11/03/2019, 20:18
Magistrații din București protestează în fața Palatului de Justiție împotriva OUG 7! FOTO și VIDEO GALERIE FOTO
Magistrații protestează împotriva OUG 7

Aproximativ 100 de judecătorii și magistrații protestează, luni, în fața Palatului de Justiție din București împotriva OUG 7. Aceștia susțin că au ieșit în stradă pentru păstrarea valorilor europene ale românilor și, totodată, transmit un mesaj politicienilor să lase justiția în pace. Parchetul de pe lângă Tribunalul București a anunțat că va continua protestul generat de OUG 7/2019 până la finalul lunii martie.

Magistrații din București protestează în fața Palatului de Justiție

Astfel, zilnic, între orele 08.00 și 10.00, va fi suspendată activitatea, fiind rezolvate numai cazurile urgente. „Adunarea generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, întrunită la data de 11 martie 2019, a decis susţinerea poziţiei publice a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii exprimată la data de 08.03.2019 cu privire la modalitatea de modificare a legilor justiţiei.

În acest context s-a decis şi menţinerea măsurii de suspendare a activităţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu excepţia cazurilor urgente, în intervalul 08:00 – 10:00, până la data de 31.03.2019”, au transmis procurorii.

Magistrații din București protestează în fața Palatului de Justiție împotriva OUG 7! FOTO și VIDEO
Aproximativ 100 de magistrați și judecători s-au strâns în fața Palatului de Justiție București

CSM: modificarea constantă a legilor juridice bulversează activitatea magistraților și a instituțiilor din sistemul judiciar

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) și-a arătat îngrijorarea, vineri, cu privire la modificarea constantă a legilor justiției, prin cinci ordonanțe de urgență adoptate într-un interval de câteva luni, lucru care bulversează activitatea magistraților și a instituțiilor din sistemul judiciar. Mai mult, CSM subliniază că OUG 12/2019, prin care a fost modificată OUG 7, cuprinde prevederi ce nu se regăseau în forma trimisă spre avizare.

„În urma centralizării punctelor de vedere exprimate în cadrul adunărilor generale ale procurorilor convocate prin Hotărârea nr. 95/20.02.2019, Secţia pentru procurori informează opinia publică şi corpul magistraţilor că toate adunările generale au susţinut punctul de vedere al secţiei, în sensul abrogării tuturor prevederilor din OUG nr. 7/2019 referitoare la Ministerul Public. În acest context, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii îşi exprimă îngrijorarea cu privire la modificarea succesivă a legilor justiţiei, prin 5 ordonanţe de urgenţă adoptate într-un interval de câteva luni, de natură a bulversa activitatea magistraţilor şi a instituţiilor din sistemul judiciar”, au transmis reprezentanții CSM.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×