Protest în Piața Victoriei față de OUG 7. Au apărut din nou incidente între protestatari și jandarmi!

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
03/03/2019, 19:40
Protest în Piața Victoriei față de OUG 7. Au apărut din nou incidente între protestatari și jandarmi! GALERIE FOTO
Protest în Piața Victoriei față de OUG 7

Protest în Piața Victoriei față de OUG 7 care modifică din nou legile justiției. Toți cetățenii ce au ieșit în stradă cer independența justiției și se alătură manifestațiilor magistraților din ultimele zile. La ora 19:00, erau adunați în Piață în jur de 300 de persoane, iar la o jumătate de oră distanță deja apăreau primele incidente între protestatari și jandarmi.

Protest în Piața Victoriei față de OUG 7

Manifestațiile față de Ordonanța de Urgență 7, despre care se spune că afectează independența, nu scad din intensitate. Zeci de procurori și judecători au întrerupt activitatea, vineri, pentru aproximativ o oră și au ieșit în fața parchetelor sau instanțelor. Astfel de proteste sunt în București, Iași, Timișoara, Cluj, Brașov și Oradea.

„Sunt motive personale şi profesionale (pentru care a ieşit în stradă, n.r.). Personale, pentru că mi-aş dori pentru copilul meu să crească într-o ţară corectă; profesionale, pentru că în activitatea mea de zi cu zi trebuie să «vând» România şi mi-e foarte greu s-o fac în momentul acesta. Voi continua (să iasă în stradă, n.r.). Cam de doi ani ieşim continuu. Motivele pentru care eu ies în stradă nu sunt legate numai de justiţie, ci sunt legate şi de economie. Ne merge din ce în ce mai rău. Nu vedem un viitor strălucit, ne-am dori altceva”, a declarat o protestatară.

Protest în Piața Victoriei față de OUG 7. Au apărut din nou incidente între protestatari și jandarmi!
La ora 19:00, erau adunați în Piață în jur de 300 de persoane

Marș de Protest, 3 martie

La ora 19:00, manifestanții au plecat în marș din Piața Victoriei spre Ministerul Justiției. De asemenea, alături le-au fost și actorii Teatrului Național din București, care au ieșit și ei din case astăzi. „Duminică, 3 martie, înaintea spectacolului „Revizorul” de la Teatrul Naţional, voi fi alături de colegii mei în faţa teatrului, vă vom aştepta acolo purtând o banderolă albă la mână, banderolă pe care o vom purta de acum înainte până când acel OUG va fi retras.

Acea banderolă albă înseamnă pentru noi libertate de expresie, înseamnă că suntem alături de magistraţii care au avut curaj şi au ieşit în stradă, înseamnă că susţinem statul de drept”, este mesajul actorului Marius Manole.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×