Actorii s-au solidarizat cu magistrații la protestul privind OUG 7! Ce mesaje au transmis

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
03/03/2019, 12:15
Actorii s-au solidarizat cu magistrații la protestul privind OUG 7! Ce mesaje au transmis GALERIE FOTO
Actorii au protestat impotriva Ordonantei de Urgenta nr 7

Actorii s-au solidarizat cu protestul magistraților, împotrivi Ordonanței de Urgență nr 7, care modifică Legile Justiției! Mai mulți actori ai Teatrului Național din Cluj au protestat, sâmbătă seară, chiar înaintea reprezentației piesei „Țiganiada”.

Actorii au ieșit pe treptele teatrului din Cluj pentru a protesta împotriva OUG 7

Ca și magistrații, actorii au ieșit în fața teatrului din Cluj cu mesaje scrise pe foi și au cerut respect pentru justiția din România! Actorii au protestat timp de 10 minute pe treptele teatrului și au ținut pancarte pe care erau scrise mesajele „Vrem un stat de drept”, „Respectul pentru Justiție nu e opțional” sau „Susținem protestele magistraților”, scrie Monitorul de Cluj.

Manifestația vine în contextul în care, vineri, actorul Marius Manole și-a îndemnat colegii de breaslă să se alăture protestelor împotriva Ordonanței 7. În mesajul transmis pe Facebook, artistul a spus că va fi prezent duminică seară la protestul care este anunțat în Capitală.

protest actori OUG 7
Protestul actorilor impotriva OUG 7, chiar inainte de piesa „Tuganiada”

Actorii, îndemnați să se solidarizeze cu magistrații

„Îndemn toţi colegii din teatrele din România să iasă duminică, 3 martie, chiar dacă au, chiar dacă nu au spectacol, şi să le arătăm astfel guvernanţilor că nu cedăm, că nu suntem un popor uşor de umilit şi de îngenuncheat şi că sunt încă oameni care luptă pentru libertate. Hai, România!”, a spus actorul.

De la anunțarea Ordonanței 7, mai multe instanțe și parchete din țară au decis să-și întrerupă activitatea timp de câteva zile, în semn de protest față de modificările pe care le aduce actul legislativ. Mai mult decât atât, în mai multe orașe, procurorii și magistrații au protestat pe treptele insituțiilor. Printre insituțiile care au criticat vehement Ordonanța 7 se numără și DNA și Parchetul General, dar și DIICOT.

Adunarea Generală a procurorilor din Parchetul General susține că „modificările aduse prin O.U.G. nr. 7/2019 conţinând prevederi neconstituţionale şi care pot conduce la un blocaj instituţional şi la punerea Ministerului Public în imposibilitatea de a-şi realiza atribuţiile specifice prevăzute de Constituţie şi legile organice”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×