Proteste magistrați! Revoltă totală: “Așa ceva nu se mai poate, e amnistie pe bucăţi”. Lista unităților care au suspendat activitatea

Claudiu Ilie   
în Stiri mondene
22/02/2019, 16:40
Proteste magistrați! Revoltă totală: “Așa ceva nu se mai poate, e amnistie pe bucăţi”. Lista unităților care au suspendat activitatea GALERIE FOTO
Protestele magistratilor se intind in toata tara

Magistrații se pregătesc de proteste, din cauza modificărilor aduse legilor Justiției și care reprezintă, de fapt, o ”amnistie pe bucăți”! De la oră la oră, tot mai multe judecătorii și Parchete din țară se alătură demersului și anunță proteste de aploare!

Forumul Judecătorilor din România a lansat un apel pentru convocarea urgentă a adunărilor generale ale procurorilor şi judecătorilor din toată țara, ca urmare a OUG pe legile justiţiei. Vineri, în mai multe orașe din România, unitățile teritoriale de parchet și instanțe au declanșat sau au anunțat intenția de a declanșa acțiuni de protest, în perioada imediat următoare, în semn de nemulțumire față de modificările aduse prin Ordonanță de urgență legilor Justiției.

Magistrații protestează împotriva modificările legilor Justiției

Viorel Teliceanu, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Constanța, care a anunțat suspendarea activității din cauza modificării legilor justiției susține că justiția este bulversată și că “așa ceva nu se mai poate”.
Într-o declarație pentru Hotnews, el susține că aceste modificări au, în primul rând, un impact psihologic asupra magistraților, care sunt sub o permanentă presiune. “Nu mai este necesară amnistia dintr-odată, pentru că asta este amnistia, e amnistie pe bucăți”, afirmă procurorul.

“Mesajul către ministrul Justiţiei este unul singur – nu se mai poate. Să se pună în aplicare de îndată recomandările MCV, care sunt obligatorii şi sunt de bun simţ. Nu cerem niciun favor, cerem să se pună în aplicare nişte principii stabilite de comisii de experţi internaţionali, obiectiv şi fără patimă politică. Dânsul este membru al Comisiei de la Veneţia. Păi tocmai dânsul nu respectă principiile statuate de Comisia de la Veneţia”, a declarat Teliceanu.

Orașele unde magistrații au anunțat proteste

CLUJ

Cei care au declanșat primii protestele au fost angajații Tribunalului Cluj. Vineri, de la ora 10:00, peste 100 de magistrați din Cluj au ieșit în fața sediului Curții de Apel timp de 30 de minute pentru a-și arăta nemulțumirea față de ultimele modificări aduse de Tudorel Toader prin OUG. Într-un mesaj pe Facebook, judecătorul Cristi Dănileț a anunțat că de luni, 25 februarie, vor fi amânate cauzele aflate pe rolul Tribunalului Cluj, cu excepția celor urgente.

BUCUREȘTI

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a anunțat, într-un comunicat, că Adunarea generală a procurorilor a decis suspendarea activității, începând de luni, 25 februarie, timp de trei zile.

ARGEȘ

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au decis și ei suspendarea activității instituţiei timp de trei zile, asigurând doar participarea la cauzele urgente.

Magistratii spun ca modificarea legilor justitiei aduce o amnistie pe bucati

SUCEAVA

Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a decis, vineri, în unanimitate, declanșarea unui protest față de modificarea legilor justiţiei prin OUG 7/2019 începând de la ora 12.00.

TIMIȘ

Procurorii din Timișoara vor ieși vineri, la ora 16.00, în fața Palatului Justiției pentru a-și exprima îngrijorarea față de noile măsuri luate de Guvernul PSD-ALDE. Ei spun că susțin în totalitate punctele de vedere exprimate public de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Secția de Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la modificările legislative aduse prin OUG 7/2019. Magistrații timișoreni încă nu au decis dacă vor suspenda activitatea din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, dar au cerut un punct de vedere de la Secția de procurori a CSM. Procurorii timișeni au decis suspendarea activității cu publicul a Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș în perioada 25 februarie – 1 martie, ca formă de protest față de modificările legislative.

CONSTANȚA

Și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța vor protesta vineri, timp de jumătate de oră, de la 16:00, în fața sediului instituției. În Adunarea Generală s-a mai decis suspendarea activității instituției, timp de trei zile, începând de luni, 25 februarie.

DOLJ

Magistrații doljeni nu au stabilit încă dacă vor participa la protestele anunțate de judecători și procurori din alte județe față de ordonanța de urgență pentru modificarea legilor justiției.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×