Magda Vasiliu, mesaj dur după moartea Cristinei Țopescu: „Mi-e silă. Văd atâta ipocrizie și regrete de la persoane care în realitate știu că nu o plăceau”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
13/01/2020, 14:22
Magda Vasiliu, mesaj dur după moartea Cristinei Țopescu: „Mi-e silă. Văd atâta ipocrizie și regrete de la persoane care în realitate știu că nu o plăceau”
Magda Vasiliu, revoltată după moartea Cristinei Țopescu. Sursa foto: Facebook

Moartea Cristinei Țopescu, descoperită fără suflare în propria casă, după ce o vecină a sunat la 112, speriată că aceasta nu-i mai răspundea la telefon și nu mai dădea niciun semn de câteva săptămâni, a stârnit un val de reacții pe rețelele de socializare. Printre cei care au comentat pe marginea acestui subiect se numără și Magda Vasiliu, colegă de breaslă cu fosta prezentatoare TV.

Magda Vasiliu, revoltată după moartea Cristinei Țopescu

Într-un text scris pe contul său de Facebook, aceasta și-a exprimat „sila” față de mesajele apărute în mediul online, criticând totodată „excesul de socializare virtuală care ne-a transformat în nişte solitari inadaptaţi“. De asemenea, fosta prezentatoare a știrilor de la Prima TV a făcut trimitere la fiul său, Vlad, diagnosticat cu cancer.

Chiar dacă la început mulți s-au arătat preocupați de cazul micuțului și au transmis nenumărate mesaje de încurajare în mediul online, odată cu trecerea timpului, totul a fost dat uitării, la fel cum se va întâmpla și cu moartea Cristinei Țopescu, consideră Magda Vasiliu. „Excesul de socializare virtuală ne-a transformat în solitari inadaptaţi”, susține jurnalista.

Mesajul dur transmis de Magda Vasiliu după moartea Cristinei Țopescu

Când, după 4 luni de tăcere pe facebook (luni în care nimeni nu m-a întrebat ce fac) am povestit despre boala lui Vlad, a urmat o perioadă în care zilnic primeam zeci de telefoane de la colegii din presă. Eram solicitată pentru intervenții în emisiuni, mi se cereau declarații etc etc. Apoi, când subiectul s a învechit, nu m-a mai căutat nimeni, în afară de câteva persoane.

Degetele de la ambele mâini mi ajung pentru a numără persoanele rămase alături. Dintre toți politicienii și personalitățile publice, singurul care mi a vorbit ca om, nu ca oficial, a fost prim-ministrul de atunci, Mihai Tudose. Nu simpatizez cu niciun partid, nu vreau să fac osanale nimănui. Apoi, au fost alături de mine prietenele de o viață, câteva colege și, cam atât.

Prieteniile virtuale ne dau senzația că suntem importanți pentru alții, că altora chiar le pasă de noi…Noi ne liniștim conștiința și avem senzația că facem ceva dacă avem o reacție la postările „prietenilor” virtuali și invers. În realitate, suntem singuri. Fiecare cu viața lui.

Iar excesul ăsta de socializare virtuală ne-a transformat în niște solitari inadaptați, în niște automultumiți blazați, fericiți că o poză retușată (sau nu) ne-a adus nu știu câte likeuri. Cât despre dispariția prematură a Cristinei Țopescu, nu pot spune decât că o regret.

Nu am fost atât de apropiate încât să-mi permit să vorbesc despre ea în aceste momente. În plus, văd atâta ipocrizie, atâtea regrete exprimate peste tot de la persoane care în realitate știu că nu o plăceau, încât mi e silă”, este mesajul scris de Magda Vasiliu pe contul său de Facebook.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×