MAE, mesaj pentru turiștii români din străinătate! Aceștia sunt îndemnați să se întoarcă în țară cât mai curând posibil

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
15/03/2020, 23:04
MAE, mesaj pentru turiștii români din străinătate! Aceștia sunt îndemnați să se întoarcă în țară cât mai curând posibil
MAE îndeamnă turiștii români plecați în străinătate să revină cât mai repede în țară. Sursa foto: hepta.ro

Având în vedere evoluția la nivel global a infecției cu noul coronavirus, dar și demersurile întreprinse de autorități pentru gestionarea și stoparea răspândirii acesteia, Ministerul Afacerilor Externe îndeamnă cetățenii români care se află în momentul de față ca turiști în străinătate să își întrerupă șederea și să revină în țară cât mai curând cu putință.

Totodată, în comunicatul publicat duminică pe site-ul oficial al instituției, se specifică faptul că măsurile adoptate la nivel global pot afecta inclusiv traficul aerian și pot suferi modificări de la o zi la alta, în funcție de bilanțul persoanelor infectate.

MAE face apel la turiștii românii din străinătate să se întoarcă în țară

În aceste condiții MAE recomandă contactarea agențiilor de voiaj, precum și a companiilor aeriene, în vederea modificării zborurilor și a identificării unor rute alternative pentru retur. În plus, orice călătorie în străinătate în contextul actual trebuie evaluată cu responsabilitate, din perspectiva riscurilor antrenate de măsurile adoptate de statele de tranzit și destinație, prin consultarea informațiilor puse la dispoziție atât de Minister, cât și de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate.

MAE subliniază că situația cetățenilor români din străinătate rămâne o prioritate constantă pentru misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României din străinătate care depun eforturi pentru identificarea unor soluții cu prioritate pentru cazurile excepționale și umanitare.

De asemenea, MAE face apel la turiștii români care se află în străinătate de a manifesta responsabilitate și subliniază că identificarea de soluții reprezintă un exercițiu comun, o responsabilitate comună.

În același timp, MAE face apel la cetățenii români cu domiciliu sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România nu sunt recomandate.

Aceste deplasări pot fi afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă”, se mai arată în comunicatul transmis de reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×