Lupte la granița Turciei cu Grecia! Polițiștii au folosit gaze lacrimogene împotriva migranților. Video

Cristiana Astefanoaiei    Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
29/02/2020, 12:29
Lupte la granița Turciei cu Grecia! Polițiștii au folosit gaze lacrimogene împotriva migranților. Video GALERIE FOTO
Mai mulți migranți au luat cu asalt frontierele Greciei. Sursa foto - Gokhan Balci / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Lupte la granița Turciei cu Grecia! Migranții au încercat să forțeze intrarea în Uniunea Europeană, dar polițiștii eleni au răspuns ferm. Astfel, oamenii legii au folosit gaze lacrimogene împotriva unui grup de migranți care aruncau cu pietre în polițiștii de frontieră.

Lupte la granița Turciei cu Grecia!

De altfel, Grecia avea să declare că este decisă să menţină vigilenţa la graniţa cu Turcia şi să împiedice intrările ilegale în Uniunea Europeană. Se întâmplă lucrul acesta după ce Ankara a permis unui mare număr de migranţi să ajungă în zona de frontieră.

A ieșit un adevărat scandal. Grupuri de oameni au aruncat încă de la prima oră a dimineții pietre către poliția greacă de pe partea turcă a graniței.

Polițiștii au folosit gaze lacrimogene împotriva migranților

De remarcat că autoritățile nu au permis reprezentanților mass-mediei să se apropie de partea greacă a graniței. În tot acest timp, jurnaliștii au fost ținuși undeva la un kilometru distanță.

Cu toate acestea, un martor Reuters a spus că zona miroase puternic a gaze lacrimogene.

”Guvernul va face tot ce este necesar pentru a-și proteja granițele”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Stelios Petsas, reporterilor.

Conform acestuia, în ultimele 24 de ore, autoritățile din Grecia au prevenit încercarea a 4.000 de persoane de a trece frontierele.

Mai mult de atât,  Guvernul de la Atena a convocat o şedinţă de urgenţă pentru a lua în discuţia problema migranţilor.

Ankara susţine că a fost nevoită să relaxeze controalele la graniţă pentru refugiaţii care încearcă să ajungă din Turcia în Uniunea Europeană, din cauza presiunii celor care vin din Siria, împinşi de avansarea forţelor siriene în bastionul rebel Idlib.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×