Grecia a confirmat oficial primul caz de coronavirus în cazul unei femei de 38 de ani, revenită de curând din Italia. Ce alte țări au declarat infecții

în Stiri mondene
26/02/2020, 14:19
Grecia a confirmat oficial primul caz de coronavirus în cazul unei femei de 38 de ani, revenită de curând din Italia. Ce alte țări au declarat infecții
Grecia a confirmat oficial primul caz de coronavirus în cazul unei femei de 38 de ani, întoarsă de curând din Italia. Sursa foto: Hepta

Grecia a confirmat primul caz de infectare cu noul coronavirus, a anunțat, miercuri, Ministerul Sănătății de la Atena.

Grecia a confirmat primul caz de coronavirus

Astfel, Grecia a înregistrat o primă îmbolnăvire cu noul coronavirus, fiind vorba despre o femeie ce s-a întors recent dintr-o vizită în Italia, informează Mediafax.

Femeia de 38 de ani a călătorit anterior în nordul Italiei, iar acum medicii i-au pus diagnosticul de infecție cu virusul covid-19.

Ministertul Sănătății din Grecia a anunțat că femeia este din Thessaloniki și călătorise în partea de nord a Italiei, acolo unde au fost confirmate multe infecții cu noul coronavirus.

Sotiris Tsiodras, un reprezentant al Ministerului Sănătăţii de la Atena, a declarat că familia pacientei a fost plasată în carantină timp de 14 zile.

Orașul grecesc Thessaloniki a rămas imediat fără măști medicale

Măsura este una obligatorie în cazul depistării unei infecții cu virusul covid-19.

Ca urmare a informațiilor legate de primul caz de coronavirus din Thessaloniki, farmaciile din orașul grecesc au rămas fără măști medicale într-un timp foarte scurt, a declarat Anna Sidiropoulou, vicepreședinte al Asociației Farmaciștilor din Thessaloniki, pentru agenția de presă Atena Macedonia.

Epuizarea stocurilor de măști medciale vine pe fondul unei „panici nejustificate la nivelul populație”, a mai declarat Sidiropoulou.

De altfel, același lucru s-a întâmplat în România, fără ca nici măcar să fie confirmat vreun caz de infecție cu virusul covid-19.

Spania, o altă țară din Europa cu mai multe cazuri de coronavirus

O altă țară ce  a declarat mai multe cazuri de infecție cu noul coronavirus este Spania. Acolo, în decurs de 36 de ore, au fost declarate 9 cazuri de covid-19 (4 în Tenerife, 2 Madrid, 2 Catalonia, 1 Castellón).

Toți pacienții infectați din Spania călătorise recent în Italia.

Toţi cei infectaţi au călătorit recent în Italia. În total, în Spania au fost depistate 11 cazuri.

Brazilia a devenit, oficial, prima țară din America de Sud care a înregistrat prezența bolii. Chiar dacă autoritățile braziliene au detectat un prim caz, analizele suplimentare sunt în curs.

Peste 80.000 de cazuri de infectare cu virusul covid-19 au fost înregistrate la nivel global.

Chiar dacă forma de gripă provocată de coronavirus este foarte contagioasă, trebuie precizat că rata mortalității este una scăzută (0,7% în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan)

Oficial, peste 35 de țări au declarat oficial cazuri de infecție cu virusul covid-19. la nivelul Europei, Italia este cea mai afectată țară, fiind confirmate până acum peste 320 de cazuri confirmate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×