Luminițele de Crăciun din București au costat peste 50 de milioane de lei!

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
24/12/2019, 18:35
Luminițele de Crăciun din București au costat peste 50 de milioane de lei!
Ce costuri au avut luminițele de Crăciun din București

USR a calculat cât au plătit primăriile din țară pentru luminițele de Crăciun. Astfel, formația condusă de Dan Barna susține că doar la București prețurile depășesc 50 de milioane de lei, în timp ce multe alte primării au plătit peste 500.000 de lei.

Astfel, Primăria Capitalei a plătit pentru beculețele de sărbători 41 de milioane de lei, la care se adaugă 12 milioane cheltuite de Gabriela Firea printr-una dintre companiile sale municipale, astfel încât să evite sistemul de achiziții publice.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Cât a plătit Primaria Capitalei pentru iluminatul de Crăciun

„Când primăriile aprind beculețele, USR vă aprinde luminițele! 41 de milioane de lei + 12 milioane de lei în Capitală. Atât costă anul acesta iluminatul festiv şi focurile de artificii de Revelion, plătite de primării. Sau cel puțin atât apare în sistemul de achiziții publice”, au scris reprezentanții USR pe pagina de Facebook a partidului.

USR-iștii arată că o achiziție de 12 milioane de lei a fost făcută de primăria Capitalei printr-o compania municipală, pentru a evita astfel licitațiile publice:

„Este al treilea an în care colegul nostru Florin Pop realizează o hartă interactivă cu toate licitațiile și achizițiile directe din sistemul SICAP. Lipsesc unele, cum ar fi cele 12 milioane plătite de doamna Firea prin una dintre companiile municipale, evitând astfel sistemul de achiziții publice”, a mai precizat sursa citată.

Constanța, pe locul secund la costul luminițelor de Crăciun

După București, pe locul secund se află primăria din Constanța, unde s-a plătit aproape 1 milion de euro pe luminițele de Crăciun: „În schimb, știm că în Constanța primăria a plătit peste 4,5 milioane pentru ornamente! În topul cheltuielilor cu sume peste 500.000 de lei pentru ornamente sunt și Galați, Cernavodă, Blaj, Buzău, Sibiu”.

USR mai scrie că, pe lângă Firea, risipă de Crăciun au făcut și primarii de sector: „În București, pe lângă milioanele de luminițele puse de doamna Firea, primarii din sectoarele 4 și 6 au ținut să mai plătească câte 640.000 și respectiv 530.000 de lei pentru ornamente suplimentare”.

„Risipa banilor publici trebuie să înceteze, anul viitor urmează alegerile locale și avem șansă să schimbăm primarii care au urmat modelul Gabrielei Firea și în loc de investiții serioase au tocat banii pe luminițe sau borduri”, este concluzia celor de la USR.

Închide ×