Ministrul Economiei, avertisment pentru Gabriela Firea. Primăria ar putea fi executată silit: „Trage de timp să nu plătească facturi”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
19/12/2019, 15:15
Ministrul Economiei, avertisment pentru Gabriela Firea. Primăria ar putea fi executată silit: „Trage de timp să nu plătească facturi”
Ministrul Economiei, avertisment pentru Gabriela Firea: Primăria ar putea fi executată silit *foto: facebook Gabriela Firea

Scandalul dintre primarul Capitalei, Gabriela Firea și guvernul lui Ludovic Orban nu se apropie în niciun caz de final. Astfel, ministrul Economiei Virgil Popescu a declarat miercuri că primăria municipiului București ar putea fi executată silit pentru recuperarea banilor pe care RADET și Termoenergetica le datorează către ELCEN.

De asemenea, Popescu susține că municipalitatea practică o formă de șantaj politic pentru a obține bani de la Guvern și mai spune că Gabriela Firea cu siguranță dispune de bani în bugetul PMB pe care nu i-a cheltuit.

Scandalul continuă între guvernul Orban și primarul Capitalei, Gabriela Firea

Ministrul Economiei a spus pentru Realtiatea Plus că „ELCEN nu se va opri, iar Primăria va fi executată silit. Vom găsi o soluție, nu putem merge așa la infinit”. Ministrul a mai zis că Termoenergetica nu a semnat contractul cu ELCEN, apreciind că PMB „trage de timp ca să nu plătească facturi”.

Popescu a adăugat că primăria a solicitat Guvernului 670 de milioane de lei, sumă egală cu fondul de rezervă al Guvernului. Asta desi PMB are „un buget enorm”, ministrul fiind convins că Firea încă mai are bani în cont. „Cred că au cerut banii la mișto”, a fost concluzia ministrului.

Virgil Popescu a dat asigurări că ELCEN nu va întrerupre furnizarea energiei termice, dar că gazele trebuiesc plătite. „Primăria trebuie să înțeleagă că bucureștenii plătesc și ea trebuie să plătească mai departe”.

Ministrul a spus că este foarte bine că a început urmărirea penală in rem în legătură cu problema energiei termice în București.

Gabriela Firea a amenințat guvernul Orban cu plângerea penală

Reacția ministrului Economiei vine după ce primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a lansat câteva amenințări la adresa premierului Ludovic Orban! Aceasta spune că îi va face plângere penală prim ministrului dacă nu îi dă 677 milioane lei la rectificarea bugetară.

„Să nu-l confunde cu propriile buzunare. Și să nu uite că funcțiile sunt trecătoare. În calitate de primar general al Municipiului București sunt obligată de lege și onorată să îi reprezint pe locuitorii din Capitală.

Solicităm această sumă de bani pentru a achita serviciile de utilitate publică, absolut necesare cetățenilor. În cazul în care Guvernul Orban nu va da curs solicitării noastre, atunci îi informez că vom formula plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele domnului prim-ministru și pe numele ministrului Finanțelor Publice”, a amenințat Firea săptămâna trecută.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×