Ludovic Orban, solicitare fermă pentru ministrul Transporturilor! „Vizite inopinate. Luaţi măsuri!”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
30/12/2019, 12:18
Ludovic Orban, solicitare fermă pentru ministrul Transporturilor! „Vizite inopinate. Luaţi măsuri!” GALERIE FOTO
Premierul Ludovic Orban conduce sedinta de Guvern desfasurata la Palatul Victoria, vineri, 27 decembrie 2019, in Bucuresti. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Premierul României Ludovic Orban a avut o solicitare fermă pentru ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Acesta i-a cerut să facă vizite inopinate pe marile şantiere din ţară, pentru a verifica stadiul lucrărilor.

Ludovic Orban, solicitare fermă pentru ministrul Transporturilor!

„Domnule ministru, am o sugestie. Faceţi nişte vizite inopinate pe nişte şantiere, pentru a vedea stadiul lucrărilor şi de ce sunt întârzieri. Antreprenorii generali tratează lucrările într-un mod inacceptabil.

Pun pe umerii subcontractorilor efectuarea marii majorităţi a lucrărilor, organizarea lor e la pământ. Unii nici şefi de şantier nu au, conduc din birou”, a declarat Ludovic Orban.

„Vizite inopinate. Luaţi măsuri!”

Șeful Executivului nu s-a oprit aici. Acesta i-a amenințat pe toți constructorii și le-a transmis să respecte contractele pe care le au cu statul. În caz contrar vor exista repercusiuni, a spus președintele PNL.

„Să nu îşi imagineze că le vom permite să trateze în bătaie de joc statul român. Vă mai sugerez ceva. Condiţionaţi-le plata de plata făcută de antreprenorii generali către furnizori şi subcontractori.

Se mai întâmplă şi cazuri din astea. Chestiunea trebuie tratată cu maximă exigenţă. Dolce far niente ce a exista tpână acum trebuie să înceteze. Şi trebuie luate măsuri!”, a mai spus premierul.

Premierul Ludovic Orban a mai afirmat în trecut că marile proiecte în România au fost blocate de cei care au condus ţara, care au inventat pretexte pentru companii şi poate cu unele dintre acestea au avut înţelegeri de a obţine bani fără să construiască nimic.

„Problema este să împingi toate proiectele pentru care ai finanţare, să meargă. Am să vă dau un exemplu. Pe un tronson, nu dau nume să nu sufere constructorul, să semnezi contractul, dar tu să nu predai amplasamentul, tu să nu obţii acordul de mediu, care este absolut necesar pentru emiterea autorizaţiei.

Să nu faci descărcările arheologice, adică să nu ai descărcare arheologică făcută, fără de care nu poţi să predai amplasamentul, şi tu semnezi contractul şi în tot timpul ăsta obligi constructorul să fie mobilizaţi, să aibă costuri, pentru angajaţi, pentru utilajele pe care le pune la dispoziţie, să cumpere materialele de construcţii pe care le are şi tu să nu fii în stare să laşi… „, a spus Orban.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×