Ludovic Orban îi bagă pe miniștrii în ședință. Se vor lua decizii cruciale astăzi în toate departamentele

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
30/12/2019, 10:03
Ludovic Orban îi bagă pe miniștrii în ședință. Se vor lua decizii cruciale astăzi în toate departamentele
Ludovic Orban reorganizează toate ministerele. Sursa foto: hepta.ro

Premierul Ludovic Orban a anunțat de zilele trecute că săptămâna va începe cu o ședință de Guvern în care se vor lua decizii importante în legătură cu felul în care funcționează ministerele.

Ludovic Orban, ședință de final de an la Palatul Victoria

Sunt multe lucruri pe care cabinetul condus de liberal vor să le schimbe, iar aici intră absolut toate ministerele, de la cele mai performante până la cele care înregistrează lacune importante.

Ședința programată va începe la ora 11:00, iar Ludovic Orban și ceilalți membri ai cabinetului vor comunica la ce concluzii au ajuns.

„Intrăm în anul nou cu noile organigrame ale ministerelor”

„Pe 30 decembrie, toate hotărârile de organizare şi funcţionare ale ministerelor vreau să aibă toate avizele şi să le adoptăm”, a declarat vinerea trecută Ludovic Orban.

„Acesta este principalul obiectiv al şedinţei din data de 30, pentru că trebuie să intrăm în anul nou cu noile organigrame ale ministerelor în funcţie de viziunea voastră ca miniştri şi în funcţie, evident, de elementele care există în ordonanţa de urgenţă de organizare şi funcţionare a Guvernului”, a mai spus premierul României, conform știrileprotv.ro.

Una dintre deciziile pe care guvernul urmează să le ia este desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, secția prin care sunt, teoretic, prevenite ori sancționate abuzurile procurorilor și judecătorilor din România.

În legătură cu desființarea SIIJ apar multe semne de întrebare, căci ALDE șantajează guvernul cu nesusținerea în Parlament, iar Orban nu poate risca să piardă fragila majoritate pe care a câștigat-o în urma debarcării Vioricăi Dăncilă de la Palatul Victoria.

Printre marile provocări ale cabinetului Orban va fi să stabilească cu exactitate cine ce fel de răspunderi are în cadrul ministerului, cum vor acționa instituțiile de forță de acum înainte având ca exemplu precedentul 10 august, dar și cum vor alege să comunice ministerele principalele decizii luate.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×