Klaus Iohannis și Ludovic Orban, mesaje speciale de Crăciun: „Să păstrăm în fiecare zi dorința de a face bine”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
24/12/2019, 16:33
Klaus Iohannis și Ludovic Orban, mesaje speciale de Crăciun: „Să păstrăm în fiecare zi dorința de a face bine”
Klaus Iohannis și Ludovic Orban au transmis mesajele de Crăciun foto: hepta.ro

În Ajun de Crăciun, Ludovic Orban și Klaus Iohannis au transmis mesaje speciale pentru românii din țară și peste hotare. Premierul ne îndeamnă să păstrăm mereu vie dorința de a face bine celui de lângă noi, mai ales în aceste vremuri tulburi, când trebuie mai mult ca oricând să  „regăsim coeziunea de care avem nevoie la nivel de societate”.

Mesajul lui Ludovic Orban cu ocazia Crăciunului

Spiritul Crăciunului, colindele şi tradiţiile ne bucură din nou sufletul şi renasc dorinţa de a oferi, la rândul nostru, bucurie. Sărbătoarea Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos are puterea binecuvântată de a ne face mai buni, mai empatici şi mai solidari. 

Să păstrăm în fiecare zi dorinţa de a face bine şi să ne regăsim coeziunea de care avem nevoie la nivel de societate. Sărbători cu linişte, belşug, bucurii şi iubire, dragi români, oriunde vă aflaţi! Crăciun fericit!”, a transmis șeful Executivului.

Mesajul lui Klaus Iohannis cu ocazia Crăciunului

La scurt timp după ce Ludovic Orban a transmis mesajul de Crăciun, Președintele a postat și el un mesaj video pentru români.  „Sărbătoarea Naşterii Domnului ne aduce pe toţi mai aproape. Să ne încărcăm, aşadar, cu bucuria de a fi împreună, uniţi prin profunzimea compasiunii, solidarităţii şi generoziţii faţă de ceilalţi.

În spiritul sfintelor sărbători, să ne regăsim credinţa să fim mai buni în fiecare zi. Dragii mei, vă urez un Crăciun fericit, oridunde v-aţi afla!”,

Mesaj transmis cu prilejul Crăciunului

Crăciun fericit tuturor, oriunde v-ați afla!

Gepostet von Klaus Iohannis am Dienstag, 24. Dezember 2019

Ludovic Orban face un pas în spate. Dă undă verde la cumularea pensiei cu salariul

În pragul sărbătorilor, Ludovic Orban a cedat presiunilor venite din partea Opoziției și a anunțat că a luat și decizia de a accepta excepții de la interzicerea cumulării pensiei cu salariul. Totodată, liberalii intenționează să plafoneze sporul pentru condiții grele la 25% din salariul minim pe economie, ceea ce înseamnă 500 de lei lunar.

Redefinirea sporului era făcută prin modificarea OUG 114, pentru care Guvernul Orban și-a asumat răspunderea în Parlament. Executivul părea să adopte aceeași strategie și în privința măsurii de interzicere a cumulării pensiei cu salariul.

Inițial opțiunea noastră a fost de a merge pe un cuantum fix pentru că expunerea la condițiile vătămătoare ale angajaților este egală indiferent de salariul pe care îl încasează angajatul. Așa ni s-a părut corect.

Aici, datorită faptului că această lege se adoptă în angajarea răspunderii, afectează bugetul de stat și legea plafoanelor și acest spor a făcut parte din contracte colective de muncă, am acceptat amendaemntul de a acorda acel spor în forma în care a fost acordat și în 2019: 15% din salariul brut, evident cuantumul va fi la nivelul cuantumului care a fost acordat în luna decembrie 2019”, a declarat Ludovic Orban în Plenul Parlamentului.

Am introdus o interdicție de a cumula salariul obținut într-o instituție publică cu pensia care e acordată tot de sistemul public de pensii. Am acceptat amendamente. Unul privitor la anumite excepții pe care să le facem în învățământul preuniversitar, sunt situații unde nu există cadre didactice.

Am putea lăsa clase fără profesori. Ca atare am acceptat această excepție. Am acceptat o excepție privitor la asistenții personali ai persoanelor cu handicap”, a mai spus șeful Executivului.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×