Guvernul Orban, în Parlament! Liberalii își asumă răspunderea pe buget şi modificarea Ordonanţei 114

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
23/12/2019, 16:36
Guvernul Orban, în Parlament! Liberalii își asumă răspunderea pe buget şi modificarea Ordonanţei 114 GALERIE FOTO
Ludovic Orban este pus la zid de social democrați. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Guvernul Orban merge în Parlament pentru a-şi angaja răspunderea pe proiectul de buget, pe proiectul de buget al asigurărilor sociale de stat, dar şi pe modificările la Ordonanţa 114.

Guvernul Orban, în Parlament!

Astfel, Executivul se prezintă în plenul reunit al Parlamentului, unde va avea loc o şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului. Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că va convoca un Comitet Executiv pentru luni ca să decidă dacă PSD va ataca bugetul la CCR sau dacă depune moţiune de cenzură.

Ciolacu a precizat că Guvernul nu poate să treacă peste Parlament, în legătură cu modificările la OUG 114, care vor fi asumate de către Executiv, atâta timp cât proiectul respectiv este la comisie, aproape de votul final.

Liberalii își asumă răspunderea pe buget şi modificarea Ordonanţei 114

Ciolacu a fost întrebat într-o conferinţă de presă, după Comitetul Executiv, cum va fi formulată sesizarea pe care social-democraţii o fac la CCR privind proiectele pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament.

A răspuns cât se poate de ferm. “Este şi o decizie a Curţii. O să v-o citesc. Decizia CCR numărul 1667 din 2010 care spune clar: Guvernul are numai atribuţia de a elabora şi de a prezenta Parlamentului proiectul legii bugetului de stat.

Iar aceasta ca unică autoritate legiuitoare a ţării, dezbate şi îl aprobă prin vot. E suficient de clară decizia Curţii?!. Ciolacu a mai zis că este o sesizare pe formă, nu pe fond.

“Nu poţi să sari peste Parlament, cât timp OUG 114 e la comisie aproape de vot final. Bugetul, deoarece a venit prin asumare, va fi atacat astăzi de către mine şi de către preşedintele Senatului ca un conflict constituţional la CCR”, a explicat liderul PSD.

Ciolacu a declarat  că nu există precedent în Europa ca un guvern democratic să vină cu un buget fără dezbatere parlamentară. ”De la Ceauşescu, România nu a mai cunoscut aşa ceva”, a afirmat liderul PSD.

”Ludovic Orban va intra în istorie ca singurul prim-ministru care şi-a permis să facă aşa ceva. Nu excludem varianta unei moţiuni de cenzură în următoarele trei zile în cazul în care şi alte formaţiuni politice vor dori să se alăture”, a adăugat Ciolacu.
 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×