Ludovic Orban, mesaj pentru prefecți: „Să întărim forța și capacitatea Direcțiilor de Sănătate Publică”. Video

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 18:49
Ludovic Orban, mesaj pentru prefecți: „Să întărim forța și capacitatea Direcțiilor de Sănătate Publică”. Video
Ludovic Orban, mesaj pentru prefecți *foto: captură youtube

Premierul Ludovic Orban a avut astăzi o discuție cu președintele Klaus Iohannis, ministrul de Interne Marcel Vela, dar și cu prefecții de județ, în care le-a transmis mai multe indicații, în contextul decretării stării de urgență.

Ludovic Orban, mesaj pentru prefecți

Ludovic Orban a cerut ca Direcțiile de Sănătate Publică să fie resuscitate și folosite la capacitate maximă:

„Este foarte important să întărim forța și capacitatea Direcțiilor de Sănătate Publică. DSP-urile pot angaja personal, direct, fără proceduri de concurs, fără statut de funcționar public. Cer inspectorilor școlari generali să discute cu DSP pentru a oferi personal, precum medici și asistenți din rețeaua școlară, care e clar că cu școlile închise au suficient timp la dispoziție pot constitui o resursă umană vitală pentru îndeplinirea obiectivelor DSP. Apelați la rezidenți, puteți lua de la Casele de Asistență Socială.”

Premierul a vorbit și despre măsurile pe care le-a luat în domeniul Sănătății și a cerut condiții cât mai bune pentru oamenii aflați în carantină:

„Trebuie să ne concentrăm pe câteva lucruri, precum viteza de derulare a anchetelor epidemiologice. Trebuie să punem în practică repede toată măsurile rezultate din anchetele epidemiologice.

Este foarte important să știți toate nevoile spitalelor din județ și să urmăriți sub coordonarea MS și MAI pregătirea spitalelor pentru a oferi cele mai bune condiții atunci când vor veni gradual cetățenii români contaminați.

Am alocat din fondul de rezervă 42 de milioane de lei către Ministerul Sănătății pentru a susține activitatea de carantină în fiecare județ. Este foarte important să asigurați cele mai bune condiții persoanelor aflate în carantină. Sunt cetățeni români, trebuie să avem grijă de ei. Dar pe de altă parte să ne asigurăm că respectă toate regulile.

Ludovic Orban a vorbit despre dezinfectarea spațiilor comune

Liderul Executivului a vorbit apoi și despre comunicarea între instituții: „Un alt lucru foarte important este viteza transmiterii informațiilor. Din momentul în care s-a dispus ca o persoană să intre în izolare la domiciliu, în maxim 24 de ore trebuie anunțate autoritățile locale”.

De asemenea, o altă problemă abordată de șeful Executivului este dezinfectarea spațiilor comune:

„Solicit o atenție pentru dezinfectarea spațiilor comune, indiferent că e vorba de transportul în comun, de instituții care trebuie să asigure dezinfectarea. Virusul trăiește o perioadă destul de lungă pe suprafețe. Suprafețele atinse de mai mulți oameni, precum bare, butoane de lift, clanțe, sunt suprafețe pe care se poate lua virusul ușor și trebuie să avem grijă cu ele”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×