Ludovic Orban, despre lucrările la Drumul Expres Craiova –Piteşti: ”Se poate intra în lucrările de construcție”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
23/11/2019, 12:28
Ludovic Orban, despre lucrările la Drumul Expres Craiova –Piteşti: ”Se poate intra în lucrările de construcție”
Ludovic Orban a fost prezent la începerea lucrărilor de la Drumul Expres Craiova-Pitești. Sursa foto: evenimentdeolt.ro

Ludovic Orban împreună cu o delegație de la Ministerul Transporturilor au fost prezenți la începerea lucrărilor la Drumul Expres Craiova – Pitești. Premierul României a declarat că pe unul dintre cele patru tronsoane se pot începe lucrările de construcție ”în forță”.

Premierul României, în vizită la Balș unde s-a dat start construcțiilor la Drumul Expres Craiova –Piteşti

Premierul României Ludovic Orban a fost prezent timp de câteva ore la Balș,vineri după-amiaza, 22 noiembrie, unde a luat parte la începerea lucrărilor la cele două loturi de pe tronsonul doi al drumului Expres Sibiu – Pitești și Craiova – Pitești. Premierul a fost însoțit de o delegație de la Ministerul Transporturilor.

Fostul ministru al Transporturilor spune că în perioada în care conducea acest minister a semnat un memorandum după ce compania Ford a luat decizia de a investi la Craiova. Unul dintre obiectivele respectivului memorandum era realizarea Drumului Expres Craiova – Pitești care să facă legătura cu Coridorul IV paneuropean.

„Bună ziua! Am ținut să fiu astăzi, aici, la înmânarea celor două ordine de începere a lucrărilor care mai erau necesare pentru a putea preda și îndeplini în integralitate toate procedurile pentru începerea lucrărilor de construcție pe cele două loturi de pe tronsonul doi al Drumului Expres Sibiu – Pitești și Craiova – Pitești pentru că este un proiect început în mandatul de ministru pe care l-am avut între mai 2007 și octombrie 2018. În momentul în care compania Ford a decis să investească în Craiova au existat discuții, negocieri între guvernul liberal din acea perioadă și compania Ford, în urma cărora s-a ajuns la semnarea unui memorandum pe care l-am semnat în calitate de ministru al transporturilor. Printre elementele care erau cuprinse în acel memorandum de înțelegere Guvernul României s-a angajat să realizeze Drumul Expres Craiova – Pitești, evident, cu obiectivul de a asigura legătura cu Coridorul IV paneuropean, prin intermediul unui drum expres pentru constructorul american”, a spus premierul României, scrie evz.ro.

Când va fi gata Drumul Express Craiova – Pitești

Ludovic Orban a precizat că acest proiect a rămas pe foaie încă din anul 2008. Premierul mărturisește că din momentul în care și-a pus semnătura pe memorandumul de înțelegere a demarat toate procedurile de licitație pentru alegerea unui consultant care să realizeze studiul de fezabilitate.

Politicianul mai spune că lucrările de construcție ar fi fost gata încă de prin 2011-2012 dacă PNL s-ar fi aflat la guvernare. Însă în condițiile de față, premierul i-a solicitat „ministrului transportului să-mi facă o informare completă și trebuie să vă spun că primul tronson, de la Craiova la Răducăneni, dacă nu mă-nșel, încă nu este finalizat proiectul tehnic”, a completat Ludovic Orban.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×