Ludovic Orban atacă PSD: “Ne-au lăsat ăştia un buget praf”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
25/11/2019, 13:32
Ludovic Orban atacă PSD: “Ne-au lăsat ăştia un buget praf”
Ludovic Orban “Ne-au lăsat ăştia un buget praf”. Sursa foto: digi24.ro

Ludovic Orban parcă se inspiră din discursul Vioricăi Dăncilă! Premierul a folosit și el apelativul ”ăștia”, dar s-a referit la social-democrați. Ludovic Orban a vorbit despre lipsurile de la buget și despre rectificarea bugetară, moment în care a spus „ne-au lăsat ăștia un buget făcut praf”, referindu-se la PSD.

Ludovic Orban: “Ne-au lăsat ăştia un buget praf”

„Suntem în analize, evident facem continuă evaluarea. ( bugetului – n.r) Ne-au lăsat ăștia un buget făcut praf, găurit, cu un nivel de colectare a veniturilor mult sub nivelul care fusese prognozat în Legea bugetului de stat. Este extrem de dificil de făcut această rectificare dar v-am dat câteva linii directe”, a spus premierul Ludovic Orban, luni, chestinat despre lipsurile existente la bugetul de stat.

Premierul a recunoscut că vor exista tăieri „din cheltuielile nenecesare, cheltuielile care nu pot fi efectuate. (…) Când o să vedeți ordonanță de urgență le veți vedea”.

Orban a spus că nu vor fi reduse fondurile de la Educație sau Transporturi

Întrebat dacă vor fi luați bani de la investiții, Ludovic Orban a afirmat că nu s-a luat încă decizia și că nu poate spune, încă, forma finală a Ordonanței de Urgență. Ludovic Orban a spus că între Guvern și președinte este acum o relație de cooperare loială și va merge la Palatul Cotroceni ori de câte ori va fi nevoie.

„Voi merge la Cotroceni de fiecare dată când este cazul, când sunt invitat, când avem diferite discuții și întâlniri, de fiecare dată

Între mine că prim-ministru și președintele României, între guvernul pe care îl conduc și președinte este în sfârșit o relație de dialog, de cooperare loială, de parteneriat în care ne coordonăm toate acțiunile, toate deciziile și toate politicile publice în beneficiul cetățeanului român”, a mai spus liderul PNL, despre o eventuală discuție cu Președintele Klaus Iohannis, luni.

Premierul Ludovic Orban a respins informațiile potrivit cărora ar urma să fie reduse fondurile de la Educație, Transporturi și din cofinanțarea pe fonduri europene. Forma finală a ordonanței de urgență privind rectificarea bugetară va fi definitivată până marți seara.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×