Prima măsură a lui Ludovic Orban după ce Klaus Iohannis a câștigat alegerile. Urmează rectificarea bugetară

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
25/11/2019, 12:47
Prima măsură a lui Ludovic Orban după ce Klaus Iohannis a câștigat alegerile. Urmează rectificarea bugetară
Ludovic Orban și Florin Cîțu pregătesc rectificarea bugetară. Sursa foto: adevarul.ro

După ce a sărbătorit cum se cuvine victoria lui Klaus Iohannis în alegerile prezidențiale de duminică, 24 noiembrie, Ludovic Orban a revenit cu forțe proaspete la Palatul Victoria și a anunțat că rectificarea bugetară așteptată cu nerăbdare de cetățenii români ar putea fi adoptată până la finalul acestei săptămâni. În acest sens, premierul a declarat că ministrul Finanţelor va avea astăzi o rundă de discuții cu ceilalți miniștri din Guvernul liberal, pentru a pune la punct ultimele detalii.

Ludovic Orban, anunț important în privința rectificării bugetare

Ministrul Finanțelor se va întâlni cu miniștrii pentru forma finală a rectificării. Ulterior, voi avea discuții cu ministrul Finanțelor, probabil mâine, pentru a duce la forma finală rectificare care va fi adoptată la prima ședință de Guvern.

Cel mai probabil, săptămâna aceasta. E necesară. Sunt instituții, autorități locale care nu mai au bani pentru cheltuielile de funcționare. (…) Sunt foarte multe care trebuie reparate pe ultima sută de metri. E obligatoriu până la finalul săptămânii să adoptăm rectificarea bugetară”, a transmis prim-ministrul, precizând că se vor face tăieri doar în ceea ce privește cheltuielile care nu pot fi suportate până la finalul anului 2019 și cele considerate „nenecesare”.

Ironii pentru Viorica Dăncilă după victoria din alegeri: „Mie mi se pare un scor prea mare”

Chestionat în privința rezultatului turului doi al alegerilor prezidențiale, liderul PNL s-a arătat extrem de încântat de scorul obținut de candidatul său, Klaus Iohannis, care a câștigat fără mari emoții un nou mandat la Palatul Cotroceni. Totodată, premierul nu a ezitat să o ironizeze pe VIorica Dăncilă, după ce social-democrata s-a declarat dezamăgită de scorul înregistrat.

Mie mi se pare un scor prea mare și sunt convins că timpul va demonstra că PSD nu a meritat votul acestor oameni, pentru că PSD, de 30 de ani, face politică într-un mod nedemocratic, este capabil de orice minciună, de orice abuz, caută să obțină voturile speriindu-i pe oameni și inoculându-le frica în sân de niște pericole care nu există. Să ne aducem aminte cum a făcut campanie, că noi vrem să tăiem pensii, salarii, că vrem să închidem spitale. Din păcate mai sunt oameni naivi care îi cred, mulți din acești oameni se vor conginge din guvernarea noastră că PSD i-a mințit din nou”, a declarat Ludovic Orban.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×