Ludovic Orban, aproape de ieșirea din carantină! Premierul face luni al doilea test de detectare a coronavirusului

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
22/03/2020, 17:46
Ludovic Orban, aproape de ieșirea din carantină! Premierul face luni al doilea test de detectare a coronavirusului GALERIE FOTO
Ludovic Orban ar putea ieși din carantină. Sursa foto - hepta.ro

Ludovic Orban este din ce în ce mai aproape de ieșirea din carantină! Chiar reprezentanții Guvernului au anunțat că premierul va efectua în cursul dimineții de luni, 23 martie, al doilea test privind noul coronavirus (COVID-19).

Ludovic Orban, aproape de ieșirea din carantină!

Vă reamintim că Orban a fost testat prima oară vineri, pe 13 martie, după ce a intrat în contact cu senatorul Vergil Chiţac, găsit pozitiv cu COVID-19.

Mai mult de atât, Palatul Victoria anunţă că, în situația în care rezultatul testării va fi negativ, premierul urmează să-și încheie perioada de izolare de 14 zile.

Premierul face luni al doilea test de detectare a coronavirusului

Mai exact, în cursul zilei de marți, 24 marti, prim-ministrul Ludovic Orban își va relua activitatea curentă la Palatul Victoria, dacă totul este în parametri normali.

Testul realizat de premier în data de 13 martie a.c. a avut rezultat negativ, după ce premierul a avut contact cu senatorul Vergil Chițac în marja reuniunii Biroului Politic Național al PNL din 9 martie a.c.

Şeful Executivului s-a autoizolat, la Vila Lac 1, unde a continuat să îşi desfăşoare activitatea, prin intermediul videoconferinţelor.

Între timp, premierul Ludovic Orban a anunțat că statul român ia măsuri pentru a se asigura că agenţii economici nu vor renunţa definitiv la angajaţi, guvernul urmând a susţine plata şomajului tehnic al angajaţilor acelor companii care trebuie să reducă sau să întrerupă activitatea.

„Sunt efecte negative în economie din ce în ce mai clare. Sunt domenii de activitate care au fost aproape paralizate: transportul de persoane, industria HoReCa, inclusiv în domenii economice în care ne aşteptam mai puţin.

Vom adopta un prim set de măsuri pentru a veni în sprijinul companiilor afectate şi al angajaţilor, dar va trebui să urmărim cu foarte mare atenţie ce se întâmplă în economie, evoluţiile economiilor de la nivel european şi evoluţia economiilor din celelalte ţări cu care România are schimburi comerciale importante, pentru a găsi soluţii pentru a reduce impactul negativ”, a spus Orban.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×