Ludovic Orban anunță o posibilă alianță! Guvernul ar putea fi format din PNL, USR PLUS și PMP

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
08/02/2020, 16:36
Ludovic Orban anunță o posibilă alianță! Guvernul ar putea fi format din PNL, USR PLUS și PMP GALERIE FOTO
Premierul Ludovic Orban sustine un discurs in sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului in care se dezbate si voteaza motiunea de cenzura intitulata "Guvernul Orban/ PNL- privatizarea democratiei romanesti", la Palatul Parlamentului. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Premierul desemnat Ludovic Orban nu a ezitat și a anunțat o posibilă alianță! Președintele liberalilor spune că nu este exclus ca partidul lui să colaboreze cu USR-PLUS și PMP pentru formarea unui nou Guvern.

Ludovic Orban anunță o posibilă alianță!

Se poate întâmpla lucrul acesta în cazul în care liberalii nu vor obține suficiente mandate, după alegerile anticipate.

„Cei mai apropiaţi parteneri au fost USR şi PMP, ăsta este adevărul (…). Stând în Opoziţie, ne-am armonizat multe dintre punctele de vedere în diferitele poziţionări.

Guvernul ar putea fi format din PNL, USR PLUS și PMP

Evident, nu toate punctele de vedere. Dar s-a creat o anumite unitate, să spunem, în acţiunea de Opoziţie”, a spus Orban la TVR1, întrebat dacă după anticipate guvernarea va fi în triumviratul PNL-Alianţa USR PLUS-PMP.

Mai mult de atât, Ludovic Orban a precizat că la nivel local, pot fi făcute şi alianţe electorale, dacă aşa vor decide organizaţiile din teritoriu.

Cu toate acestea, președintele liberalilor spune că el nu susţine o astfel de idee. „Noi facem sondaje de opinie în fiecare localitate şi în fiecare judeţ, pentru că avem doi, trei candidaţi pe care îi măsurăm.

Evident, noi vrem să vedem şi agenda populaţiei, care sunt priorităţile din perspectiva populaţiei şi ne desemnăm candidaţii de primar în urma acestei cercetări sociologice.

Asta nu înseamnă, de exemplu, că s-ar putea într-o localitate că e mai bine să se meargă într-o anumită formulă. Eu n-aş susţine. E o situaţie care se va decide în fiecare organizaţie locală”, a afirmat Orban.

Președintele PNL a mai adăugat că el crede că se va ajunge la alegeri anticipate. Ludovic Orban a avansat ca posibile date 14, 21 sau 28 iunie.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×