Ludovic Orban, anunț misterios care ar putea da peste cap anticipatele! „Guvernul poate fi învestit cu ajutorul voturilor celor din PSD”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
08/02/2020, 09:21
Ludovic Orban, anunț misterios care ar putea da peste cap anticipatele! „Guvernul poate fi învestit cu ajutorul voturilor celor din PSD” GALERIE FOTO
Ludovic Orban spune că ar putea ajunge din nou premier. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Premierul desemnat Ludovic Orban a făcut un anunț misterios care ar putea da peste cap anticipatele și planurile liberalilor. Astfel, șeful PNL a transmis că ar putea ajunge din nou la guvernare. S-ar putea întâmpla lucrul acesta chiar prin votul favorabil al PSD.

Ludovic Orban, anunț care ar putea da peste cap anticipatele!

„Există şi posibilitatea să fie învestit guvernul, cu voturile PSD, ale celor care au iniţiat moţiunea de cenzură cu care ne-au dat jos. (…)

Dacă este votat de parlamentarii PSD, înseamnă că prin votul pe care îl dau vor spune că: suntem de acord cu programul de guvernare, suntem de acord cu componenţa guvernului.

„Guvernul poate fi învestit cu ajutorul voturilor celor din PSD”

Suntem de acord ca guvernul să fie PNL, suntem de acord să nu mai facem opoziţie, că noi am învestit guvernul. Păi nu vă daţi seama că ar fi ridicol?”, a spus Orban la TVR1.

Mai mult de atât, Ludovic Orban a explicat şi care este motivul pentru care președintele Klaus Iohannis l-a desemnat tot pe el pentru funcția de premier.

„Suntem partidul cel mai puternic, partidul care a câştigat alegerile europarlamentare, partidul al cărui candidat, Klaus Iohannis, a câştigat la o diferenţă zdrobitoare, cu peste două treimi, alegerile prezidenţiale.

Ssuntem partidul care astăzi suntem cotaţi cu cel mai mare scor, de departe, următorul partid e la jumătate din scorul nostru, după aia, suntem partidul care a anunţat foarte clar obiectivul: de a da puterea din nou oamenilor, prin intermediul alegerilor anticipate (…).

Că există acum o majoritate este un neadevăr. Preşedintele este obligat să desemneze un premier desemnat de un partid numai dacă partidul respectiv a obţinut 50% plus unu în alegeri, altfel, este la latitudinea lui.

Aici e şi litera Constituţiei, dar au existat şi decizii ale CCR privitoare la această temă”, a precizat Orban care a spus și că nu intenţionează să schimbe echipa de miniștri alături de care a plecat la drum.

”În mare, da (va păstra miniştrii – n.r.). Nu e numai decizia mea, este decizia organismului de conducere al PNL. Nu am intenţia să schimb, evident”, a declarat Ludovic Orban.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×