Ludovic Orban a comparat-o pe Viorica Dăncilă cu Nicolae Ceaușescu! „Mai era unul care dădea 100 de lei”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
23/10/2019, 08:28
Ludovic Orban a comparat-o pe Viorica Dăncilă cu Nicolae Ceaușescu! „Mai era unul care dădea 100 de lei” GALERIE FOTO
Ludovic Orban a ironizat-o pe Viorica Dăncilă. Sursa foto - facebook

Președintele PNL Ludovic Orban nu a ezitat și a comparat-o pe Viorica Dăncilă cu Nicolae Ceaușescu! Premierul desemnat de Klaus Iohannis a glumit pe seama anunțului făcut de șefa PSD și ministrului Muncii, Marius Budăi, cu privire la majorarea salariului minim cu 100 de lei. Orban a ținut să aducă aminte tuturor că ”mai era cineva prin 1989 care mai dădea câte 100 de lei”.

Ludovic Orban a comparat-o pe Viorica Dăncilă cu Nicolae Ceaușescu!

Mai mult de atât, Ludovic Orban a apreciat că măsura anunțată de cei doi nu poate fi luată de un guvern demis.”Mai era cineva prin 1989 care mai dădea câte 100 de lei sau câte un leu… Băieții ăștia nu înțeleg, oamenii ăștia nu înțeleg că ei au fost demiși prin moțiune de cenzură, că nu mai pot să se comporte ca un guvern care e în funcțiune, nu mai pot face lucrul acesta.

Rămân la Palatul Victoria doar până la învestirea unui guvern și nu pot să angajeze decizii importante de guvernare, ci numai să administreze treburile curente. Decizia privind salariul minim nu poate să o ia decât un guvern legitim, votat de Parlament”, a declarat premierul desemnat, Ludovic Orban. Reacția președintelui PNL vine după ce Viorica Dăncilă a declarat în timpul unei acțiuni electorale la Botoșani, că Executivul va majora salariul minim cu 100 de lei.

Ludovic Orban a comparat-o pe Viorica Dăncilă cu Nicolae Ceaușescu! Orban
Ludovic Orban spune că Viorica Dăncilă nu mai poate lua decizii. Sursa foto – facebook

„Mai era unul care dădea 100 de lei”

Premierul demis a fost susținut și de ministrul interimar al Muncii, Marius Budăi care a ținut să transmită că va fi pus în transparenţă publică un proiect hotărâre de guvern în acest sens. ”Mă bucur că ai dat această veste, Marius Budăi, că vrem să majorăm salariul minim cu 100 de lei”, a spus Viorica Dăncilă. Vă reamintim că în prezent salariul minim brut este de 2080 lei.

Totuși, persoanele cu facultate care au cel puțin un an vechime în muncă în domeniul studiilor superioare au un salariu minim brut de 2.350 lei lunar. Potrivit programului de guvernare, ”salariul minim net va crește anual cu 100 lei, astfel încât în 2020 acesta să fie mai mare decât echivalentul a 300 euro”.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×