Dan Barna negociază dur cu Ludovic Orban și Klaus Iohannis: „Învestirea guvernului nu stă în USR”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
21/10/2019, 14:42
Dan Barna negociază dur cu Ludovic Orban și Klaus Iohannis: „Învestirea guvernului nu stă în USR”
Dan Barna, mesaj pentru Iohannis și Ludovic Orban. Ce cere pentru voturile la învestirea guvernului *foto: facebook

Dan Barna a declarant luni la Parlament că partidul pe care îl conduce va susține guvernul Orban doar dacă se va contura o majoritate care să adopte luni sau marți măsurile cerute de USR la negocieri. Este vorba despre adoptarea inițiativei „Fără penali”, abrogarea recursului compensatoriu dar și alegerea primarilor în două tururi.

Dan Barna a precizat ce trebuie să facă PNL pentru a obține sprijinul USR pentru guvernul Ludovic Orban

Prezidențiabilul USR a vorbit despre negocierile care au loc în Parlament, acolo unde partidul condus de Dan Barna a făcut mai multe solicitări pentru a-și acorda sprijinul pentru guvernul Ludovic Orban: „În măsura în care avem aceste proiecte adoptate, vom putea merge mai departe fără niciun fel de problemă. Dacă nu există o majoritate înseamnă că există o criză majoră. Miza acestor zile este testarea acestei majorități. Dacă există o majoritate nu e niciun fel de dubiu că aceste măsuri pot fi adoptate. Dacă nu se va realiza ceea ce s-a discutat înseamnă cu nu avem majoritate și nu avem ce vota”, a spus Dan Barna, referitor la votul USR pentru învestirea Guvernului.

Președintele USR a spus că nu face front împotriva PNL, ci doar cere ca dorințele USR să fie luate în considerare: „Nu ne detașăm în niciun fel. Președintele a dat o șansă PNL-ului să facă o majoritate. Noi suntem consecvenți, dacă există o majoritate, se poate adopta „Fără penali în funcții publice”.

Dan Barna, mesaj pentru Iohannis și Ludovic Orban. Ce cere pentru voturile la învestirea guvernului
Dan Barna, mesaj pentru Iohannis și Ludovic Orban. Ce cere pentru voturile la învestirea guvernului *foto: facebook

Dan Barna, dacă nu trece guvernul Ludovic Orban de Parlament: „Învestirea guvernului nu stă în USR”

Dan Barna a mai menționat că ieșirea din criza politică nu este responsabilitatea USR, ci a președintelui Iohannis și a premierului desemnat, Ludovic Orban: „Oricât se încearcă construirea argumentului că învestirea guvernului stă în USR, nu este așa. Dacă nu există majoritate nu o să fie din vina USR. Dacă premierul desemnat nu poate să își constituie o majoritate (care să poată adopta și legile cerute de USR) nu poate fi învestit. Criza politică nu poate fi închisă sau deschisă de USR oricât s-ar încerca asta. Ieșirea din criză nu este mandatul USR, ieșirea din criză este asumarea de către Ludovic Orban că obiectivele noastre sunt obiectivele celui care face majoritate”, a spus prezidențiabilul USR.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×