Lovitură pentru Realitatea Plus! Denise Rifai a demisionat: „Între mine și noua linie editorială s-a instalat o incompatibilitate evidentă”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
15/03/2020, 18:12
Lovitură pentru Realitatea Plus! Denise Rifai a demisionat: „Între mine și noua linie editorială s-a instalat o incompatibilitate evidentă”
Denise Rifai și-a anunțat plecarea de la Realitatea Plus. Sursa foto: Realitatea Plus

În plină pandemie de coronavirus. Realitatea Plus pierde unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați jurnaliști ai săi. Este vorba despre Denise Rifai, realizatoarea emisiunii „Legile Puterii”, care și-a anunțat plecarea de la postul patronat de Cozmin Gușă, proaspăt revenit în Partidul Social Democrat.

Denise Rifai pleacă de la Realitatea Plus, nemulțumită de noua politică editorială a postului

Chiar dacă nu a dorit să detalieze motivele care au determinat-o să ia această decizie, moderatoarea a lăsat de înțeles că totul pornește de la decizia mai-marilor canalului de știri de a schimba complet politica editorială.

Având în vedere poziția constantă anti – PSD prin care s-a remarcat de-a lungul timpului, nemulțumirile sale decurg, cel mai probabil, din decizia de a include în grila de programe o serie de emisiuni în care sunt prezenți tot mai des invitați precum Miron Mitrea, Anca Alexandrescu și Alexandra, fiica patronului din acte, Maricel Păcuraru.

Pe dvs, iubiții mei telespectatori, promit să vă iau cu mine, pe toți, acolo unde o să merg și eu”, a mai transmis fosta moderatoare a emisiunii „Legile Puterii”, preferând să păstreze, totuși, suspansul în privința viitoarei destinații. Potrivit unor surse din piața media, Denise Rifai ar fi bătut deja palma cu România TV, unde ar urma să prezinte un nou talk-show politic, începând cu luna aprilie.

Mesajul prin care Dennise Rifai a anunțat despărțirea de Realitatea Plus

Știu că mă așteptați mâine seară să fim împreună la #LegilePuterii. Mai ales acum, într-o astfel de situație, când România este într-o criză despre care nimeni nu poate spune cum și mai ales când se va încheia !

 O să vă spun și dvs ce am hotărât încă de Joi la prânz, înainte de a intra în emisie. Am decis să demisionez de la Realitatea și este un act Unilateral. Iar motivul este unul cât de poate de simplu: între mine ca jurnalist și noua linie editorială a postului s-a instalat o incompatibilitate evidență.

Eu sunt Denise Rifai. Moderator și Realizator al emisiunii #LegilePuterii. Și așa o să rămân! Și nu pot lucra că profesionist și om care am trăit zi de zi prin emisiunea pe care o realizăm, în acest nou climat pe care cu siguranță l-ați remarcat și dvs.

Plec așadar de la noua RealitateaPlus, dar cu Acea RealitateaTV care astăzi nu mai e, în suflet! Sunt mulțumită că am avut parte de 9 ani de activitate jurnalistică așa cum scrie la carte, în această televiziune care, în toți anii aceștia, a fost o insulă de independență jurnalistică. Poate singură!

Iar pe dvs, iubiții mei telespectatori, promit să va iau cu mine, pe toți, Acolo unde o să merg și eu ! Știți ce nu pricep unii? Că Presa nu se vinde. Se face! Iar eu sunt și rămân Jurnalist”, a scris Denise Rifai pe contul său de Facebook.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×