Cozmin Guşă a intrat din nou în PSD: „De azi, renunț la coordonarea editorială a Realitatea Media”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
17/12/2019, 10:54
Cozmin Guşă a intrat din nou în PSD: „De azi, renunț la coordonarea editorială a Realitatea Media” GALERIE FOTO
Cozmin Gușă reintră în Partidul Social Democrat. Sursa foto - hepta

Cozmin Guşă a intrat din nou în PSD. Anunțul a fost făcut de Paginademedia.ro. Acesta a declarat că va continua să stea alături de trustul Realitatea, însă doar în calitate de acționar. „De astăzi, renunț la coordonarea editorială a postului de televiziune”, a spus Gușă.

Cozmin Guşă a intrat din nou în PSD

Cozmin Gușă a transmis că va avea un rol important în Partidul Social Democrat – se va ocupa de consultanță pentru alegerile locale și parlamentare din 2020. „Am o listă lungă, de câteva zeci de primari și președinți de Consiliile Județene, din PSD, bineînțeles, care îmi solicită sprijinul la locale”, a mai spus Cozmin Gușă.

Vă readucem aminte că Gușă s-a reînscris în PSD la sfârșitul lunii octombrie. A rezistat numai două săptămâni, după care a fost exclus. Deși, inițial s-a aflat în tabăra contestatarilor, Gabriela Firea, președintele PSD Sector 1, a anunțat prima revenirea acționarului Realitatea TV ca membru în această organizație.

„De azi, renunț la coordonarea editorială a Realitatea Media”

„Am spus încă din octombrie, de când am reintrat în PSD, că voi face un anunț legat de implicarea mea editorială. Îl fac acum. Conform promisiunii de la momentul reintrării mele în politică, renunț la coordonarea editorială la Realitatea Media, așa cum este corect și deontologic.

Trei persoane vor asigura coordonarea editorială, ca un colectiv: Mădălina Dulamă (care este EOD), Carmen Tudor (EOD) și Edward Pastia (ca director executiv).

Legat de activitatea administrativă, nu s-a pus și nu se pune problema, pentru că, întotdeauna de când am preluat Realitatea Media, de activitatea asta s-a ocupat și se ocupă partenerul meu Maricel Păcuraru și echipa lui.

Practic, calitatea mea astăzi rămâne strict de acționar al trustului, fără nicio respeonsabilitate sau interferență în activitatea editorială sau administrativă”, a mai spus Cozmin Gușă.

Totodată, acesta a recunoscut că se implica în politica editorială a postului. ”Da, eu dădeam linia, nu a fost niciun secret, dar independența era al lor. Cei care se uitau la emisiuni și la Denise Rifai, vedeta umărul 1 a stației, puteau observa asta.

Pe lângă politică, ceea ce e clar, am două proiecte editoriale, două cărți pe care le-am întârziat mult în ultimii doi trei ani și, de asemenea, proiectul de consultanță politică și strategică pe care o să-l reactivez de la începutul lui 2020.

Eu acționez în calitatea de consultant politic, nu de acționar la Realitatea. Realitatea a avut tot timpul o linie editorială independentă, o linie cu care chiar mă mândresc și colectivul de acolo e setat să acționeze independent din punct de vedere editorial.

Dacă cineva avea suspiciuni, putea să se uite la cum a reacționat Realitatea TV din octombrie și până acum.  Toată lumea e invitată. PSD-iștii lui Dragnea nu veneau de frică sau pentru că nu era voie”, a mai spus Gușă

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×