Lovitură pentru Liviu Dragnea în pragul Crăciunului. Tribunalul UE i-a respins cererea de anulare a condamnării

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
24/12/2019, 11:57
Lovitură pentru Liviu Dragnea în pragul Crăciunului. Tribunalul UE i-a respins cererea de anulare a condamnării
Tribunalul UE a respins cererea de anulare a condamnării lui Liviu Dragnea. Sursa foto: Hepta.ro

Liviu Dragnea a înaintat către Tribunalul Uniunii Europene o plângere pe motiv că a fost condamnat de un complet de judecată care nu era specializat pe fapte de corupție, însă fostul lider PSD a primit o veste proastă în prag de Crăciun. Magistrații europeni au hotărât definitiv să respingă plângerea acestuia. În dosarul DGASPC Teleorman, el primise o condamnare de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Cererea de anulare a condamnării lui Liviu Dragnea a fost respinsă de Tribunalul UE

Liviu Dragnea a ajuns în spatele gratiilor imediat după alegerile europarlamantare din 26 mai 2019 și de atunci a făcut orice pentru a ieși din închisoare. În urmă cu câteva luni, mai exact pe 26 iulie 2019, fostul lider PSD a înaintat o plângere către Tribunalul Uniunii Europene.

Fostul politician reclama prin plângerea respectivă faptul că a fost condamnat la închisoare de un complet de judecată care nu era specializat pe fapte de corupție. Totodată, Dragnea mai reclama faptul că magistrații instanței supreme au încălcat mai multe prevederi legale, dar Tribunalul UE i-a respins cererea de anulare a condamnării.

Totodată, Tribunalul UE a dispus ca fostul politician să suporte cheltuielile de judecată. Liviu Dragnea a aflat decizia forului european pe 17 decembrie 2019.

Care sunt faptele pe care le reclama Liviu Dragnea Tribunalului UE

Liviu Dragnea a cerut forului european anularea condamnării sale. În plus, fostul lider PSD cerea Tribunalului UE rejudecarea procesului pe motiv că au fost încălcate „normele obligatorii din Titlul V spațiul de libertate, securitate și justiție”. 

Astfel, reclamantul Liviu Dragnea solicita Tribunalului Uniunii Europene următoarele:

„- constatarea încălcării de către autoritatea judecătorească reprezentată de Înalta Curte de Casație și Justiție a prevederilor obligatorii ale tratatelor și anume normele obligatorii din Titlul V spațiul de libertate, securitate si justiție reglementate în Art. 67 din TFUE;

– [constatarea] încălcării prevederilor Art. 47 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene în sensul că a judecat cauza subsemnatului în fond, fără să existe complet de judecată specializat pe fapte de corupţie, astfel cum a statuat inclusiv Curtea Constituţională a României prin decizia din 5 iulie 2019 pronunțată în dosarul 642E/25.03.2019;

– [constatarea] abuzului de putere manifestat explicit de către autoritatea judecătorească în sensul că a ignorat obligația din Art. 267 alineat 3 din TFUE în legătură cu cererea de trimitere cu titlu preliminar în interpretarea tratatelor, cerere care a fost formulată în termenul legal la instanța națională, în conformitate cu Art. 267 alineat 1 litera (a) și (b) din TFUE”, se arată în ordonanță, scrie digi24.ro.

În prezent, Liviu Dragnea execută o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Fostul lider PSD a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman și este închis la Penitenciarul Rahova.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×