Liviu Dragnea a pierdut definitiv procesul contra PSD, prin care contesta şefia Vioricăi Dăncilă – UPDATE

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
17/12/2019, 20:45
Liviu Dragnea a pierdut definitiv procesul contra PSD, prin care contesta şefia Vioricăi Dăncilă – UPDATE GALERIE FOTO
Liviu Dragnea a contestat din Penitenciar șefia Vioricăi Dăncilă în PSD. Sursa foto - colaj hepta

Liviu Dragnea avea un plan prin care voia să pună pe butuci PSD-ul! Fostul lider nu a suportat prea bine ideea de a merge la închisoare și a constestat în tribunal conducerea partidului stabilită la congresul din 29 iunie.

UPDATE, ora 15.48: Curtea de Apel Bucureşti a decis definiti că Liviu Dragnea a pierdut procesul prin care contesta conducerea PSD şi dorea dizolvarea partidului.


Stire initiala – Liviu Dragnea, planul prin care voia să pună pe butuci PSD-ul!

Curtea de Apel Bucureşti ar putea pronunţa o decizie în dosarul inițiat de Dragnea. Vă readucem aminte că procesul se află în faza de apel. Inițial, Tribunalul Bucureşti a respins cererea de intervenţie a lui Dragnea într-un proces în care PSD solicită judecătorilor aprobarea modificărilor la statutul partidului şi de înregistrare a noii conduceri.

De altfel, fostul lider al social democraților a solicitat la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) să aibă mai multe întrebări. Astfel, Dragnea dorea să chestioneze  CJUE dacă constituie sau nu o fraudă a banilor europeni activitatea unui europarlamentar.

Fostul lider contesta șefia Vioricăi Dăncilă

În mod cert, Liviu Dragnea se referea la Viorica Dăncilă, care a angajat un asistent pe plan local, plătit din bani UE, dar care nu a declarat în ţară salariul real al asistentului, ci salariul minim. Pentru că solicitarea lui a fost respinsă, avocaţii nu s-au mai prezentat la proces.

Acesta a fost reprezentat de un consilier juridic, dar care avea atribuţii restrânse. Un detaliu important este acela că la începutul lunii iulie, PSD a depus la Tribunalul Bucureşti o cerere care are ca obiect ‘modificări acte constitutive – statut – organe de conducere’.

Concret, se dorea înregistrarea în Registrul partidelor politice a modificărilor de statut şi alegerea noii conduceri, ca urmare a Congresului din 29 iunie, când Viorica Dăncilă a fost aleasă în funcţia de preşedinte al PSD.

În cadrul procesului au fost depuse două cereri de intervenţie, printre care una formulată de Liviu Dragnea, aflat în penitenciar. Cererea lui Liviu Dragnea are legătură cu dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care fostul lider al social-democraţilor a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare.

Din penitenciar, Liviu Dragnea a invocat faptul că judecătorii au decis, în privinţa celor două persoane angajate fictiv la DGASPC Teleorman, că a fost comisă o fraudă, iar astfel activitatea PSD Teleorman, unde au lucrat efectiv cele două, ar fi fost ilicită în perioada 2006 – 2012, motiv pentru care organizaţia ar fi trebuit dizolvată.

Mai mult de atât, Liviu Dragnea nu s-a ferit și a mers și mai departe. A susținut chiar posibilitatea dizolvării PSD deoarece la congresul din 29 iunie au votat şi reprezentanţii PSD Teleorman.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×