Locuri de muncă, în România! În ce domenii se caută angajați. Situația în luna martie

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
13/03/2019, 19:06
Locuri de muncă, în România! În ce domenii se caută angajați. Situația în luna martie
Potrivit unui studiu realizat de platforma de recrutare BestJobs, unul din patru angajatori nu vor să le mărească salariile angajaților români în 2020 cu mai mult de 50% deși aceștia și-ar dori ca aceste creșteri să ajungă la 35.5%.

Vești bune pentru românii aflați în căutarea unui job nou. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a furnizat informații privind locurile de muncă din țara noastră. Din rândurile următoare vei afla în ce domenii se caută angajați.

În ce domenii sunt disponibile cele mai multe locuri de muncă

Potrivit informațiilor  date publicității de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, în luna martie sunt disponibile per total 27.042 locuri de muncă. În ceea ce privește domeniile, cele mai multe joburi sunt oferite pentru postul de agent de securitate, 1.894 la număr.

De asemenea, se caută angajați pentru posturile de muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor, lucrător comercial, muncitor necalificat în industria confecţiilor , confecţioner-asamblor articole din textile , muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie , operator confecționer industrial îmbrăcăminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice ,  manipulant mărfuri , lăcătuș mecanic , dar și pentru sudor.

Sunt disponibile multe posturi vacante, pentru toate categoriile sociale
Sunt disponibile multe posturi vacante, pentru toate categoriile sociale

Tot ce trebuie să știi dacă ești în căutarea unui loc de muncă

Dintr-un total de 27.042 de locuri vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 1.451 sunt destinate persoanelor cu studii superioare. Este vorba despre posturi precum: inginer, programator, medic, contabil.

De asemenea, 15.599 de locuri de muncă sunt destinate persoanelor cu studii liceale, postliceale sau profesionale, restul fiind pentru cei cu studii primare/gimnaziale sau fără studii. Întreaga ofertă a locurilor de muncă este disponibilă pe site-ul oficial al ANOFM.

În privința locurilor de muncă la nivel jduețean, toate informațiile pot fi consultate pe pagina fiecărei agenții pentru ocuparea forței de muncă județene/municipale, sau la sediile acostora. ANOFM dispune de o bază de date a locurilor de muncă vacante extrem de dinamică, iar informațiile prezentate reflectă situașia actuală, existentă la ora 7:00 AM.

Agenții economici din cadrul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă furnizează frecvent date actualizate în privința locurilor de muncă vacante, disponibile pentru fiecare categorie socială în parte.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×