Sute de locuri de muncă, în țară, pentru români! Se oferă salarii mari

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
24/01/2019, 19:07
Sute de locuri de muncă, în țară, pentru români! Se oferă salarii mari
Sute de locuri de muncă își așteaptă ocupanți! Angajatorii oferă salarii mari

Sezonul angajărilor a venit! În România se fac angajări foarte multe, iar salariile ajung, la unele posturi, la 5.300 de lei brut. De asemenea, angajatorii anunță că se oferă masa, cazarea și transportul gratuit. Este vorba de regimul hotelier, unde se caută deja oameni pentru posturile pentru sezonul estival. Anunțurile pentru oferte de lucru curg în mediul online. Salarii decente se oferă tocmai pentru ca aceștia să atragă din ce în ce mai multe forțe proaspete.

Din păcate, în domeniul în cauză deficitul este în creștere. „Avem un hotel cu 200 de camere. Necesarul pentru acest hotel se ridica undeva în jur de 80 de persoane inclusiv recepție, bucătărie, fete de hol, ospătari. Angajaţi nu prea am, că este foarte greu de găsit”, spune Constantin Malciu, administratorul unui hotel.

Sute de locuri de muncă pentru românii! Angajatorii nu se zgârcesc la salarii

Angajatorii din domeniul hotelier își doresc oameni pe bandă rulantă. Aceștia oferă salarii atractive, fapt pentru care deficitul este în creștere, iar sezonul estival este în pregătiri. Este nevoie în special de cameriste, ospătari și bucătari, dar, din păcate, nu sunt foarte mulți doritori. „Salariile pentru cameriste, ajutori de ospatari, lucrători în bucătărie încep de la 2.180 de lei brut și până la 3.386 de lei brut. Iar pentru ospătari și bucătari încep de la 4.314 lei brut până la 5.357 de lei brut”, spune Narcisa Moisoiu, administratorul unui hotel.

Angajatorii așteaptă ocupanții cu sute de locuri de muncă! Salariile sunt mari!
Angajatorii așteaptă ocupanții cu sute de locuri de muncă! Salariile sunt mari!

Totul sună bine, până ajung la numărul de angajați. „Problema aici este pe personalul de execuție și mă refer aici în mod deosebit la cameriste. Nu mai vorbesc de instalatori, electricieni, la piscină, la plajă”, afirmă Nicolae Bucovală, administratorul unui hotel. Hotelierii sunt în pană de angajări, iar faptul că sezonul estival vine cu pași repezi îi sperie. Aceștia estimează aproximativ 1.100 de anhari în vârful sezonului. Recrutarea va începe din luna aprilie, iar salariile se arată mai mari cu până la 80% față de anii trecuți.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×