Liviu Dragnea ar putea să fie eliberat pentru o zi de la Penitenciarul Rahova! Cererea i-a fost aprobată

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
31/10/2019, 16:15
Liviu Dragnea ar putea să fie eliberat pentru o zi de la Penitenciarul Rahova! Cererea i-a fost aprobată
Liviu Dragnea ar putea fi eliberat pentru o zi din penitenciarul Rahova *foto: adevarul.ro

Liviu Dragnea va fi din nou liber, însă numai pentru o zi. Asta după ce i-a fost aprobată permisia pe care o ceruse chiar de ziua lui și care i-a fost inițial refuzată. Astfel, fostul lider al Camerei Deputaților și al PSD va ieși din închisoare pe parcursul săptămânii viitoare. Cererea de eliberare din închisoare a lui Dragnea a fost semnată încă o dată de șeful parcului auto unde Liviu Dragnea lucreză după gratii ca mecanic. Tot el o semnase și în urmă cu o săptămână, dar oficialii Penitenciarului Rahova au respins-o.

Liviu Dragnea a primit permisie de la Penitenciarul Rahova

Cererea a fost însă aprobată de această dată și de comisie de libeărri. Rămâne însă de văzut dacă și conducerea penitenciarului Rahova va fi de acord ca Liviu Dragnea să petreacă o zi în libertate. Astfel, fostul lider PSD ar putea să iasă din penitenciar la începutul săptămânii viitoare, pe 4, 5 sau 6 noiembrie.

Digi 24 susține însă că există voci în sistemul penitenciar care consideră că recompensa pentru Liviu Dragnea vine mult prea devreme. Asta pentru că mai întâi deținuților care se comportă corespunzător în penitenciar li se suplimentează numărul de pachete și de vizite pe care le pot primi, pentru ca abia apoi să aibă parte de eliberări.

Problema în cazul lui Liviu Dragnea: Zilele de permisie s-ar acorda după un an de închisoare

De asemenea, specialiștii susțin că din punct de vedere legal, permisia de o zi se acordă după patru luni, Liviu Dragnea fiind încarcerat de cinci luni, însă oamenii din sistem afirmă că de cele mai multe ori acestea se acordă după cel puțin un an de zile de pedeapsă.

Liviu Dragnea, cel care a împlinit recent 57 de ani, a primit o condamnare la închisoare de 3 ani și jumătate, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, după ce s-a folosit de influența sa pentru a angaja în cadrul instituției mai multe tinere care primeau bani de la stat, dar care munceau de fapt pentru PSD Teleorman.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×