Liviu Dragnea contraatacă! Fostul președinte al PSD dă Inspecția Judiciară în judecată

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
23/07/2019, 16:49
Liviu Dragnea contraatacă! Fostul președinte al PSD dă Inspecția Judiciară în judecată GALERIE FOTO
Liviu Dragnea a dat în judecată Inspecția Judiciară

​Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, încarcerat în prezent la Penitenciarul Rahova, a dat în judecată Inspecția Judiciară, potrivit hotnews.ro. Se pare că Dragnea contestă o rezoluție a Inspecției Judiciare care i-a clasat o plângere privindu-i pe procurorii care instrumentează dosarul Tel Drum.

Liviu Dragnea a dat în judecată Inspecția Judiciară

Procesul deschis de Liviu Dragnea a fost înregistrat luni la Curtea de Apel București, Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, fiind intentat Inspecției Judiciare, respectiv Direcției de Inspecție pentru Procurori. Fostul lider al PSD cere anularea unei rezoluţii a Inspecției Judiciare, iar magistrații nu au fixat încă un termen pentru judecarea dosarului.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că Dragnea contestă o rezoluție a Inspecției Judiciare care i-a clasat o plângere privindu-i pe procurorii care instrumentează dosarul Tel Drum. Fostul lider al PSD a făcut mai multe sesizări la Inspecția Judiciară împotriva procurorilor care i-au instrumentat dosarele în care este vizat, iar dosarele au fost clasate de inspectorii judiciari.

Liviu Dragnea a dat în judecată Inspecția Judiciară
Liviu Dragnea a dat în judecată Inspecția Judiciară

Dragnea spune că procurorii au adunat probele în urma protocoalelor făcute cu SRI

Liviu Dragnea a semnalat că probele folosite de procurori ar fi fost obținute în urma protocoalelor făcute cu Serviciul Român de Informații. În septembrie 2018, Centrul de Investigaţii Media a scris că Liviu Dragnea a cerut Inspecției Judiciare să verifice toate cele trei dosare în care a fost sau este urmărit penal, afirmând că în fiecare dintre ele procurorii au folosit protocolul încheiat între Parchetul General și SRI în 2009.

Fostul președinte al Partidului Social Democrat Liviu Dragnea este încarcerat la Penitenciarul Rahova din data de 27 mai, când a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

Liviu Dragnea nu stă degeaba în închisoare, ci s-a înscris la muncă. Astfel, fostul lider al PSD muncește acum în atelierul auto al Penitenciarului Rahova, pentru a se putea elibera mai repede din închisoare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×