Kovesi, audiată de Inspecţia Judiciară pentru refuzul de a merge la comisia parlamentară!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
08/03/2018, 12:16
Kovesi, audiată de Inspecţia Judiciară pentru refuzul de a merge la comisia parlamentară!

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost audiată de Inspecţia Judiciară după ce aceasta a refuzat să se prezinte în faţa Comisiei parlamentare de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009, informează Antena3.

Laura Codruţa Kovesi a fost chemată în mai multe rânduri pentru a lămuri prezenţa ei în calitate de fost Procuror General, acasă la Gabriel Oprea, în noaptea alegerilor, alături de foştii şefi ai SRI George Maior şi Florian Coldea, invitaţia urmând să fie trimisă după ce va fi publicată în Monitorul Oficial decizia Curţii Constituţionale în această speţă. 

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, audiată de Inspecţia Judiciară! Un judecător CCR spune că şefa DNA a fost la Oprea

Pe 3 octombrie, CCR a decis că Laura Codruţa Kovesi a generat un conflict juridic de natură constituţională prin refuzul de a se prezenta la audieri în comisie sau de a oferi răspunsuri în scris la întrebările membrilor comisiei. Kovesi a susţinut în mod repetat că magistraţii nu sunt obligaţi de lege să dea curs unei audieri în Parlament. Judecătoarea CCR Livia Stanciu a confirmat, în opinia separată din motivarea Curţii Constituţionale, prezenţa lui Kovesi în casa lui Oprea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×