Liviu Dragnea, aproape de eliberare! Anunț ferm al avocatului

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
12/10/2019, 09:52
Liviu Dragnea, aproape de eliberare! Anunț ferm al avocatului GALERIE FOTO
Liviu Dragnea a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive. Sursa foto - facebook

Liviu Dragnea este aproape de eliberare! Acesta ar putea pleca din Penitenciar înainte de termen. Se poate întâmpla lucrul acesta grație unei sentințe a Curții de Apel București care a constatat noi nereguli în legatură cu constituirea Completului de 5 judecatori al Înaltei Curți care l-a condamnat pe fostul președinte PSD la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu.

Liviu Dragnea, aproape de eliberare!

„Curtea de Apel București a fost sesizată într-o cerere de contencios administrativ cu privire la legalitatea unor hotărâri ale Secției pentru judecători, respectiv a unor hotărâri de colegiu a ÎCCJ prin care s-au stabilit completele de cinci judecători pentru anul 2019. Și a stabilit Curtea de Apel în primă instanță, deci este o soluție nedefinitivă, că aceste hotărâri sunt nelegale și nu pot produce niciun fel de efect.

În momentul de față hotărârea este atacată cu recurs de ÎCCJ și tot ea va judeca recursul. (…) Curtea de Apel a spus că astfel de hotărâri (stabilirea completelor de 5 judecători, n.r.) pentru a produce efecte juridice, trebuiau să fie publicate în Monitorul Oficial”, a explicat avocatul Toni Neacșu, la „Exces de putere”. De altfel, acesta a mai spus că va depune chiar săptămâna viitoare o contestație în anulare.

Liviu Dragnea, aproape de eliberare! Liviu Dragnea
Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare. Sursa foto – facebook

Anunț ferm al avocatului

Va face acest lucru în cazul Angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Toni Neacșu spune că și ceilalți avocați din dosar vor face același lucru, inclusiv avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu. Vă readucem aminte că ICCJ a considerat că acest cuantum de 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru fostul lider PSD Liviu Dragnea este suficient şi proporţional, în raport cu circumstanţele reale şi personale.

Conform acestora se asigură realizarea scopurilor pedepsei, de coerciţie, prevenţie şi cel educativ, dându-i posibilitatea unei schimbări de atitudine condamnatului Liviu Dragnea în această perioadă.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×