Liviu Dragnea, acuze la adresa Vioricăi Dăncilă! Fostul lider susține că premierul demis nu a declarat corect salariul asistentei pentru care el a fost condamnat

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
21/10/2019, 12:16
Liviu Dragnea, acuze la adresa Vioricăi Dăncilă! Fostul lider susține că premierul demis nu a declarat corect salariul asistentei pentru care el a fost condamnat GALERIE FOTO
Liviu Dragnea, atac frontal la adresa Vioricăi Dăncilă. Sursa foto - facebook

Liviu Dragnea a lansat mai multe acuze la adresa Vioricăi Dăncilă! Acesta susține că premierul demis nu a declarat corect salariul pe care i-l plătea unei asistente locale, pe vremea când actualul președinte al PSD era europarlamentar. Culmea, persoana la care se referă Dragnea este chiar Adriana Buturugeanu. Dacă numeie ei nu vă este cunoscut atunci vă spunem că femeia e una dintre cele două angajate DGASPC Teleorman implicate în dosarul angajărilor fictive, în care Dragnea a fost condamnat la închisoare.

Liviu Dragnea, acuze la adresa Vioricăi Dăncilă!

Dragnea a transmis acest lucru în cererea de sesizare a Curții de Justiție a UE în cazul procesului în care contestă legalitatea noii conduceri a PSD. De altfel, în actul pe care l-au consultat cei de la HotNews.ro, Dragnea susține că Dăncilă „nu a declarat salariul real al angajatului asistent local (a declarat exclusiv salariul minim pe economie), astfel încât la bugetul naţional nu au ajuns în intervalul februarie 2017 – ianuarie 2018, dar nici până în prezent impozitele calculate la salariul real virat de Parlamentul European”

Vă reamintim că asistenta la care face referire Adriana Botorogeanu a fost condamnată și ea la doi ani cu suspendare. Deși fostul președinte al social democraților nu precizează clar numele lui Dăncilă și Botorogeanu, acestea sunt ușor de identificat. În document în ce o privește pe premierul demis vorbește despre perioadele în care a fost europarlamentar și apoi momentul în care Congresul a ales-o președinte PSD, iar în cazul Adrianei Botorogeanu spune „salariata din dosarul subsemnatului”.

Liviu Dragnea, acuze la adresa Vioricăi Dăncilă! Liviu Dragnea
Liviu Dragnea este încarcerat la Penitenciarul Rahova. Sursa foto – facebook

Fostul lider susține că premierul demis nu a declarat corect salariul asistentei pentru care el a fost condamnat

„În referire la activitatea deputatului din PE care pe de o parte, în prezenta cauză 20322/3/2019 deputatul din PE a solicitat Tribunalului București în 3 iulie 2019 să i se valideze calitatea de președinte al partidului politic, pe de altă parte, pe perioada exercitării mandatului de deputat ( iulie 2014-ianuarie 2018), în privința asistentului său local nu a procedat în conformitate cu normele de aplicare ale statutului deputaților din PE.

În sensul că nu a cheltuit banii virați din bugetul Uniunii conform normelor de aplicare și în acest sens nu a declarat corect în țară salariile reale ale asistenților locali pentru care era obligată să plătească corect contribuțiile în numele salariatului asistentului local la bugetul național”, se arată în cererea depusă de fostul lider al social-democraților.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×