LIVE VIDEO de la protestul din Piața Victoriei: ce se întâmplă acum la Guvern

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
24/02/2019, 21:20
LIVE VIDEO de la protestul din Piața Victoriei: ce se întâmplă acum la Guvern GALERIE FOTO
Proteste în toată țara față de schimbarea legii justiției!

Proteste în toată țara față de ordonanța care modifică legile justiției. Oamenii cer demisia lui Tudorel Toader. În semn de solidaritate cu magistrații, protestatarii au pe brațe banderole de culoare albă. Peste 1.000 de oameni s-au adunat la Cluj-Napoca pentru a-și spună nemulțumirile.Cei care au ieșit în stradă în Sibiu cer alegeri anticipate.

”Abrogați și apoi plecați!” / ”Asta este țara noastră, nu este moșia voastră”, strigă protestatarii, uniți sub același scopt, dreptatea pentru țară. Acesta este cel mai mare protest după cel din data de 10 august. Circulația în zona Guvernului a fost oprită pentru parcursul întregii seri. Oamenii cer abrogarea OUG 7 și alegeri anticipate!

Proteste în Piața Victoriei, la Guvern! LIVE VIDEO

Proteste la Guvern! Manifestanții nu se opresc. Zeci de mii de oameni strigă: „Justiţie, nu corupţie”, „Magistraţi, nu cedaţi”, „Facem grevă generală, guvernarea e penală”, „Ruşine, ruşine să vă fie”, „Iaşul cere fără graţiere”, ” „Uniţi salvăm toată România”, „Astăzi ignoraţi, mâine repetaţi”, „Legile voastre, nişte dezastre”.

Un mesaj de susținere au transmis și liderii Alianței 2020 USR PLUS, veniți în Piața Victoriei. „Bună dimineaţa, oameni buni! Soare cu dinţi la Bucureşti, minus patru grade, o lumină toscană, nicio adiere de vânt”, a scris Mihai Șora în cursul zilei de sâmbătă, pe o rețea de socializare. De asemenea, a anunțat că va fi prezent în seara de duminică, 24 februarie, în Piața Victoriei. „Ne vedem mâine seară în Piaţa Victoriei: câtă frunză, câtă iarbă, toate firicelele de praf din acest colţ de ţară”. Protestele împotriva legilor justițieie se țin în nu mai puțin de 11 dintre marile orașe ale țării. Magistrații din Capitală și din mai multe județe ale României au protestat în cursul zilei de vineri, 22 februarie, față de modificările aduse legilor justiției. Aceștia au cerut independența sistemului judiciar. De asemenea, activitățile parchetelor din orașele: Constanţa, Piteşti, Iaşi şi Timişoara va fi suspendată pentru câteva zile, în semn de protest pentru ceea ce se întâmplă în țară.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×