Protest Piața Victoriei, 24 februarie 2019: Mașini MAI din teritoriu vin spre București

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
24/02/2019, 15:26
Protest Piața Victoriei, 24 februarie 2019: Mașini MAI din teritoriu vin spre București GALERIE FOTO
Protest în Piața Victoriei, pe 24 februarie

Un protest este anunțat duminică seara în Piața Victoriei, împotriva Ordonanței de urgență care modifică legile justiției. Mai multe mașini care aparțin Ministerului Afacerilor Interne au fost filmate în timp ce se îndreptau spre București, pe Autostrada Soarelui, însă Jandarmeria Română a negat faptul că s-ar fi mobilizat pentru evenimentul din această seară.

Mișcările civice din România au anunțat un protest în Piața Victoriei, în intervalul orar 18:00 – 23:59, împotriva Ordonanței de urgență care modifică legile justiției, iar la protest și-au anunțat prezența și parlamentarii USR. Filosoful Mihai Şora a anunțat și el că va participa. „Bună dimineața, oameni buni! Soare cu dinți la București, minus patru grade, o lumină toscană, nicio adiere de vânt. Mă urmărește această imagine, deși doar în filme am văzut atâtea girafe împreună. Ne vedem mâine seară în Piața Victoriei: câtă frunză, câtă iarbă, toate firicelele de praf din acest colț de țară”, a scris Mihai Șora pe Facebook.

Protest în Piața Victoriei! Mașini MAI din teritoriu vin spre București

Și Oana Pellea a anunțat că va fi prezentă duminică seara la Protestul din Piața Victoriei. „Duminică, toți în stradă. Ne adunăm în Piața Victoriei și în toată țara împotriva asaltului pe justiție. Hai și tu”, este mesajul distribuit pe Facebook.

Mașini MAI din teritoriu vin spre București
Mașini MAI din teritoriu vin spre București

Mai multe mașini care aparțin MAI au fost filmate pe Autostrada Soarelui, în timp ce se îndreptau spre București, iar utilizator care a surprins momentul a scris că microbuzele din dotarea Jandarmeriei merg spre Piața Victoriei. „Atenţie, ştire falsă! Facem precizarea că această ştire distribuită în mediul on-line, în urmă cu puţin timp, este falsă”, a transmis ulterior Jandarmeria Română.

Protestul din Piața Victoriei va fi îndreptat împotriva OUG adoptată de guvernul Dăncilă prin care se aduc modificări majore legilor justiției, modificari care afectează grav independența justiției.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×