Liberalii, ușa larg deschisă pentru demisionarii din Pro România! „Da, au loc la noi”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
20/12/2019, 12:26
Liberalii, ușa larg deschisă pentru demisionarii din Pro România! „Da, au loc la noi” GALERIE FOTO
PNL spune că îi vrea pe deputații demisionari din Pro România. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Liberalii nu ezită și au anunțat că au ușa larg deschisă pentru demisionarii din Pro România! Au făcut lucrul acesta chiar printr-un vicepreşedinte al partidului. Virgil Guran este cel care a anunțat că PNL e gata să îi preia pe aceștia.

Liberalii, ușa larg deschisă pentru demisionarii din Pro România!

Mai exact, Guran a precizat că membrii fondatori ai Pro România, care au demisionat din partidul condus de Victor Ponta, sunt aşteptaţi în PNL, pentru că Guvernul Orban are nevoie de o majoritate în Parlament.

„Da, au loc la noi. Nu ştiu dacă vor veni toţi, dar cert este că noi suntem deschişi să primim parlamentari la PNL pentru că avem nevoie de o majoritate”, a declarat Virgil Guran la Antena 3.

„Da, au loc la noi”

Vă reamintim că printre demisionarii din Pro România se numără şi Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu, precum şi alţi patru deputaţi. Practic, PNL ar urma să câștige nu mai puțin de şase deputaţi prin mişcarea de racolare a foştilor membri ai Pro România.

De remarcat că în august 2017, Ludovic Orban le cerea parlamentarilor PNL să depună un proiect de lege pentru interzicerea traseimului. Orban solicita de zor lucrul acesta în condiţiile în care liberalii pierdeau atunci oameni către ALDE.

De asemenea, Biroul Politic Naţional al PNL a luat decizia în august 2019 de a interzice primirea foştilor membri ai PSD. Încălcarea deciziei a adus la critici din interiorul PNL, cum a fost cazul deputatului Adriana Săftoiu.

„Până unde te poţi face frate cu dracu ca să treci puntea?“, a scris Săftoiu pe Facebook, în urmă cu două săptămâni. Daniel Constantin, Sorin Câmpeanu şi alţi 14 membri fondatori, parlamentari, coordonatori de filială au demisionat din Pro România.

Aceștia au invocat tendinţa de schimbare a idealurilor şi doctrinei  partidului. În replică, liderul Pro România Victor Ponta a transmis că  le respectă decizia de a se alătura PNL şi speră să influenţeze în bine actul de guvernare.

”Le mulţumesc foştilor noştri colegi pentru tot ce am realizat împreună în ultimii ani în politică / le respectăm decizia de a se alătura PNL şi sperăm să influenţeze în bine actul de Guvernare – dar majoritatea covârşitoare a membrilor Echipei ProRomania dorim să rămânem pe propriul nostru drum.

ProRomania merge mai departe ca un proiect alternativ de modernizare a politicii de Centru Stânga , pro european şi pro dezvoltare, în egală măsură critic la adresă PNL şi PSD!  Suntem ProRomania şi ţinem doar cu România!”, a scris Ponta pe Facebook.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×