Lovitură pentru Victor Ponta! 16 oameni au demisionat din Pro România

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
20/12/2019, 09:51
Lovitură pentru Victor Ponta! 16 oameni au demisionat din Pro România GALERIE FOTO
Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, reactioneaza la intrebarile adresate de jurnalisti. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Lovitură pentru Victor Ponta! Nu mai puțin de 16 oameni au demisionat din partidul pe care îl conduce. Printre ei sunt și nume grele. Astfel, Daniel Constantin, Sorin Câmpeanu şi alţi 14 membri fondatori, parlamentari, coordonatori de filială au plecat din Pro România.

Lovitură pentru Victor Ponta!

Toți au invocat tendinţa de schimbare a idealurilor şi doctrinei  partidului. În replică, liderul Pro România Victor Ponta a transmis că  le respectă decizia de a se alătura PNL şi speră să influenţeze în bine actul de guvernare.

”Le mulţumesc foştilor noştri colegi pentru tot ce am realizat împreună în ultimii ani în politică / le respectăm decizia de a se alătura PNL şi sperăm să influenţeze în bine actul de Guvernare – dar majoritatea covârşitoare a membrilor Echipei ProRomania dorim să rămânem pe propriul nostru drum.

16 oameni au demisionat din Pro România

ProRomania merge mai departe ca un proiect alternativ de modernizare a politicii de Centru Stânga , pro european şi pro dezvoltare, în egală măsură critic la adresă PNL şi PSD!  Suntem ProRomania şi ţinem doar cu România!”, a scris Ponta pe Facebook.

”În viaţa politică, sunt momente în care anumite delimitări şi decizii trasează intenţiile politicienilor. Iniţial, proiectul Pro România a fost fundamentat pe o componentă ideologică de centru, însă am constatat o evoluţie susţinută spre o altă direcţie, schimbându-se doctrina şi idealurile.

Reamintim faptul că, de când am intrat în politică, am fost adepţii ideilor social-liberale, deoarece România are nevoie de politici şi măsuri care să pună pe primul loc libertatea şi drepturile cetăţenilor, dar care includ totodată şi aspectele sociale.

De aceea, rămânând fideli ideilor şi valorilor în care credem, ne angajăm să le implementăm în continuare pentru România. Alături de noi sunt cei mai mulţi dintre cei cu care am pornit la un nou drum în 2017, dar şi colegi care s-au alăturat ulterior Proiectului, care înţeleg să fie acum solidari cu principiile pe care le-am expus”, spun demisionarii.

”Noi, semnatarii acestei declaraţii, am demarat proiectul politic Pro România într-un moment dificil, mai 2017, în care numeroşi oameni politici cu experienţă nu acordau şanse mari acestei iniţiative.

Pro România a fost un proiect construit să ofere oamenilor de bună credinţă, de la simpli votanţi, la politicieni, o alternativă reală la peisajul complex şi complicat în care a stagnat politica românească.

Am iniţiat şi realizat acest Proiect cu oameni care, în primul rând, au renunţat la ambiţiile personale şi la privilegii facile, acceptând să construiască de la zero o soluţie politică de centru pentru România.

Este vorba de un Proiect politic în care toţi ne-am regăsit pe deplin şi pe care l-am conceput în aşa fel încât să reprezinte o parte importantă a intereselor cetăţenilor români, atât în planul politicilor publice propuse, cât şi în plan ideologic.

Bunele intenţii însă, uneori, nu sunt de ajuns. Este nevoie de ceva mai mult pentru ca, în timp, proiectele şi strategiile pe care le propunem să prindă contur. Iar aici, dificultăţile apar, de multe ori, acolo unde te aştepţi mai puţin”, afirmă ei, conform anunţului postat pe pagina lui Daniel Constantin.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×