Victor Ponta nu vrea ca pensiile speciale să fie eliminate: ”PNL și PSD au vrut doar imagine publică”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
18/12/2019, 13:33
Victor Ponta nu vrea ca pensiile speciale să fie eliminate: ”PNL și PSD au vrut doar imagine publică”
Victor Ponta nu este de acord cu eliminarea pensiilor speciale. Legea a fost amânată pentru anul viitor. Sursa foto: hepta.ro

Președintele Pro România, Victor Ponta, a menționat printr-o postare pe una dintre rețelele de socializare care este motivul pentru care nu va vota proiectul PNL-PSD-USR. Totodată, Victor Ponta se întreabă de ce europarlamentarii au pensii speciale, iar cei din Parlamentul României, nu.

Motivul pentru care Victor Ponta nu votează pentru eliminarea pensiilor speciale

Votul final al tăierii pensiilor speciale a fost amânat cel mai probabil pentru anul viitor. Victor Ponta a declarat că proiectul a fost adus în față de PSD și PNL doar pentru a mai câștiga imagine publică. Președintele Pro România a spus și care este motivul pentru care nu dorește eliminarea pensiilor speciale.

„PNL și PSD au vrut doar imagine publică ( sau, mai bine zis, să nu piardă imagine publică dacă se opun). Însă aici este vorba de viața oamenilor și de drepturi fundamentale. Nu au avut grijă să procedeze atent și corect.

Eliminarea pensiilor este nepopulistă și neconstituțională, spune Ponta

Știu că PSD și PNL se bazează pe faptul că CSM va contesta legea la CCR și va câștiga în baza deciziilor și practicii deja existențe a Curții / atunci însă se va arata că Parlamentul este făcut din oameni neprofesioniști și populiști care adoptă legi neconstituționale”, a scris Victor Ponta pe contul de Facebook.

Totodată, politicianul este de părere că „oamenii vor acuza că au fost păcăliți că se desființează pensiile speciale”. 

Victor Ponta nu se așteaptă să primească pensie de la statul român

În articolul amplu pe care l-a postat pe contul de Facebook Președintele Pro România a precizat că mai are 20 de ani până la pensionare. De asemenea, Ponta spune că nu se bazează că va primi o pensie specială pentru că nu-și dorește acest lucru.

„Pensiile parlamentarilor – eu mai am 20 de ani până la pensie și nu m-am bazat, știu sigur că nu voi avea pensie specială și nu îmi trebuie, dar dvs azi iar ați creat două feluri de parlamentari în România și în UE.

De ce Cioloș, Stolojan și Băsescu iau pensie specială? De ce europarlamentarii români primesc pensie specială, iar parlamentării din România nu? Nu poți să spui la București ceva și la Bruxelles invers ”, a completat Ponta.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×