Victor Ponta, apel pentru reducerea TVA! Inițiativa a fost avizată de Camera Deputaților

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
17/12/2019, 14:28
Victor Ponta, apel pentru reducerea TVA! Inițiativa a fost avizată de Camera Deputaților GALERIE FOTO
Victor Ponta face apel către toți politicienii. Sursa foto - hepta

Fostul premier al României Victor Ponta a făcut un nou apel pentru reducerea TVA! Vă readucem aminte că cei din Comisia de Buget a Camerei Deputaților au dat un aviz favorabil asupra proiectului care reduce TVA de la 19% la 16% .

Victor Ponta, apel pentru reducerea TVA!

De asemenea se va reduce și TVA pentru alimente de la 9% la 5% de la 1 ianuarie 2020. Culmea, liberalul Dan Vâlceanu s-a împotrivit, deși inițiativa aparține unor colegi de la PNL.  „Ca Prim Ministru am decis scaderea TVA de la 24% la 19% si scaderea pentru alimente chiar la 9% .

Este normal sa fim consecventi – si eu si Deputatii ProRomania am votat si vom vota si maine in Plenul Camerei pentru propunerea unor colegi de la PNL. In special scaderea TVA la alimente este un sprijin important pentru producatorii romani si duce si la reducerea evaziunii fiscale!

Inițiativa a fost avizată de Camera Deputaților

Sper ca toti cei care mi-au fost alaturi ca Prim Ministru si au sprijint atunci scaderea TVA sa o faca si maine!”, a scris Ponta pe o rețea de socializare. Propunerea legislativă a PNL privind reducerea nivelului cotei standard de TVA de la 19% la 16% de la 1 ianuarie 2020 a primit raport favorabil din partea Comisiei pentru buget – finanţe a Camerei Deputaţilor.

Proiectul aduce modificări Codului fiscal şi prevede, pe lângă reducerea nivelului cotei standard de TVA de la 19% la 16%, şi extinderea aplicării cotei reduse de TVA de 5%, faţă de cota redusă de 9%.

Acest lucru se aplică pentru  „livrarea de alimente destinate consumului uman şi animal, animale şi păsări vii din specii domestice, seminţe, plante şi ingrediente utilizate în prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau înlocui alimentele”.

Inițiativa a fost adoptată de Senat în 21 octombrie, iar Camera Deputaţilor este for decizional. Proiectul a fost iniţiat de către cinci deputaţi PNL: Gabriel Andronache, Lucian-Ovidiu Heiuş, Sorin-Dan Moldovan, Nicolae Neagu, Florin Roman.

Cu toate acestea, liderul Pro România, Victor Ponta, susţine că măsurile ”heirupiste şi populiste” propuse de Guvernul Orban nu au niciun efect şi trebuie prezentate câteva strategii – de reformă a administraţiei, dar şi reformă fiscală.

”Nu rezolvi deficitul uriaş cu câteva măsuri populiste şi câţiva lei economisiţi în timp ce angajezi pilele şi relaţiile PNL în locul celor ale PSD”, susţine Ponta, care afirmă că Opoziţia trebuie să se organizeze ”pentru a-i apăra pe oameni şi firmele româneşti”.

”Ne întoarcem la 2010! Măsuri heirupiste şi populiste, fără nicio strategie şi fără niciun efect! Trebuie prezentată Strategia de reforma a Sistemului de Adminitraţie Publică (ca să ştii unde reduci personal, unde este nevoie de mai mulţi angajaţi, de ce, care sunt criteriile prin care dai afară şi care sunt condiţiile profesionale pentru cei care rămân şamd) ; cu date concrete, obiective, calendarul de implementare”, a mai scris Victor Ponta.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×