Victor Ponta avertizează Guvernul Orban pe tema bugetului! ”Cred că încep cu stângul o guvernare”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
16/12/2019, 20:01
Victor Ponta avertizează Guvernul Orban pe tema bugetului! ”Cred că încep cu stângul o guvernare”
Victor Ponta avertizează Guvernul Orban pe tema bugetului. Sursa foto: bursa.ro

Fostul premier Victor Ponta spune că Guvernul Orban ar începe cu stângul guvernarea, dacă va angaja răspunderea Executivului pe proiectul de buget din 2020!

Victor Ponta avertizează Guvernul Orban pe tema bugetului

„La buget este o chestiune foarte clară. Nu am auzit în 30 de ani să-şi angajeze vreun guvern răspunderea. Până la urmă, bugetul este cel mai important document al unui Parlament. Am auzit povestea asta cu ‘între Crăciun şi Revelion dacă vor să facă moţiune’. Nu o să facă, probabil, nimeni moţiune între Crăciun şi Revelion.

Este bugetul lor, dar bugetul nu este făcut pentru noi, pentru Opoziţie, bugetul este făcut pentru dumneavoastră. În baza dezbaterilor pe buget nu câştigă PSD sau Pro România nimic, pentru că suntem în minoritate, dar câştigă doctorii, că ştiu câţi bani sunt la sănătate; profesorii, că ştiu câţi bani sunt la educaţie; oamenii, la infrastructură.

”Cel mai important document al unui guvern şi al unui parlament nu îl cunoaşte nimeni”

Dacă îl treci prin angajarea răspunderii, înseamnă că cel mai important document al unui guvern şi al unui parlament nu îl cunoaşte nimeni, ceea ce cred că este o foarte mare problemă şi o mare greşeală. Cred că încep cu stângul o guvernare”, a spus Ponta.

Fostul premier al României, Victor Ponta, spune că între Crăciun și Revelion nu va trece nicio moțiune. „Nu trece nicio moţiune acum şi povestea asta să pui între Crăciun şi Revelion e exact ca la OUG 114, adică ne batem joc de oameni. Ideea era de dezbatere, că la moţiune nu poţi să dezbaţi bugetul, la moţiune poţi să ţii un discurs de 10 minute în care să zici ce rău e celălalt.

Dezbaterea pe buget înseamnă în special Comisiile de buget reunite şi înseamnă, după aceea, în plen, când vin reprezentanţii fiecărui sector în parte şi explică. La moţiune nu dezbaţi nimic, doar zici că Orban e rău, Orban zice că noi suntem răi şi plecăm acasă. Nu trece, că au majoritate. Problema cu bugetul era să aibă ocazia toţi cetăţenii de acasă pe domeniul lor (…) să afle ce se întâmplă la anul şi nu o să afle”, a adăugat Ponta.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×