Liberalii stagnează în sondaje! PSD, în revenire! USR, pe tobogan

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
22/12/2019, 16:40
Liberalii stagnează în sondaje! PSD, în revenire! USR, pe tobogan GALERIE FOTO
Sondajul CURS arată că liberalii stagnează în preferințele românilor. Sursa foto - curs

Liberalii stagnează în sondaje, conform celor de la CURS! Astfel, un sondaj de tip omnibus a măsurat intenția de vot a românilor la scurt timp după prezidențiale, cu date interesante în perspectiva alegerilor locale și parlamentare.

Liberalii stagnează în sondaje!

La câteva săptămâni de la victoria fără drept de apel repurtată de Klaus Iohannis, PNL conduce în preferințele românilor. Liberalii ar obţine 35%, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Totuși, în ciuda succesului convingător al lui Iohannis, dar și al preluării guvernării, se remarcă o stagnare a celor de la PNL, raportat la sondajele din cursul acestui an, ceea ce denotă că lumea îl consideră pe şeful statului locomotiva de drept a partidului.

PSD, în revenire! USR, pe tobogan

În schimb, se remarcă o creștere a PSD. Social democraţii ar obține 31%, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri. Este un salt important pentru PSD având în vedere dezastrul de la europarlamentare.

Mai trebuie menționat că trendul social democraţilor este unul crescător, din opoziție, ceea ce ar face ca PSD să echilibreze forțele în cursul anului 2020.

Din păcate pentru ei, cei de la USR continuă scăderea începută la prezidențiale. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, USR ar obține 14%. Scandalurile din ultima perioadă nu au cum să-i ajute pe oamenii lui Dan Barna.

Pragul electoral ar mai fi trecut de Pro România cu 6%, dar și de PMP cu 5%. În schimb, surprinzător, dar imediat sub prag sunt cei de la UDMR cu 4% și ALDE, tot cu 4%.

Sondajul CURS de tip omnibus a fost realizat în perioada 12-17 decembrie 2019, pe un eșantion de 1067 de repondenți, cu vârsta de peste 18 ani.

Metoda de culegere a datelor a fost față în față, la domiciliul repondenților, iar eroarea maxim tolerată este de +/- 3%, la un grad de încredere de 95%.

 

 

Închide ×