Lia Olguța Vasilescu, replică pentru Klaus Iohannis privind pensiile: „Îi recomand să calculeze”

Ana Chivu  
înStiri de ultima ora
15/03/2019, 18:02
Lia Olguța Vasilescu, replică pentru Klaus Iohannis privind pensiile: „Îi recomand să calculeze”GALERIE FOTO
Lia Olguța Vasilescu, replică pentru președintele României, privind pensiile.

Fostul ministru al Muncii a susținut faptul că președintele Klaus Iohannis dorește să sperie toți pensionarii fără un motiv întemeiat. În acest context, Lia Olguța Vasilescu a declarat că aceasta contestă OUG 114, care, spune aceasta, nu ar fi o ordonanță legală, ci doar făcută spre binele românilor.  „Președintele a întârziat bugetul cât a putut de mult. Azi l-a promulagt că era obligat”, a declarat sursa citată.

Lia Olguța Vasilescu, replică pentru președintele României în privința pensiilor

Lia Olguța Vasilescu a contestat cele afirmate de Klaus Iohannis privind pensiile. „Președintele a întârziat bugetul cât a putut de mult. Azi l-a promulagt că era obligat. Avizul CSAT a venit în decembrie, apoi a contestat bugetul. Aș vrea să mă leg de faptul că vrea să sperie pensionarii. Programul s-a respectat matematic, am eliminat CASS pentru pensiile mai mici de 2.000 de lei. Îi recomand să calculeze o pensie. O să constate că pe toate măsurile pe care le-am promovat este o creștere. (…)

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Am observat că se ia de OUG 114. Din punctul nostru de vedere este foarte bună pentru că vedem că toate majorările pe care noi le-am făcut la pensii și salarii nu se regăsesc în buzunarele oamenilor pentru că unii profită. Noi am mers pe prevederile legii și am plafonat prețurile”, a declarat sursa citată.

Lia Olguța Vasilescu, replică pentru Klaus Iohannis privind pensiile
Lia Olguța Vasilescu, replică pentru Klaus Iohannis privind pensiile

Klaus Iohannis, despre pensii

Klaus Iohannis a declarat în cursul zilei de marți, că atâta timp cât el va fi președintele României, pensiile nu se vor tăia. „Eu vreau să fiu președinte ca să avem o economie funcțională pe care să o scoatem din recesiunea în care a băgat-o guvernul Ponta, care e foarte ineficient și să avem creșterea pensiilor. Indexarea pensiilor e obligatorie prin lege, nu e un favor, Guvernul e obligat.

Când voi fi președinte vom avea o economie care funcționează și atunci pensiile vor crește. Garantez că nu se vor tăia pensiile niciodată când voi fi eu președinte, iar afirmațiile din acei fluturați cu care PSD-iștii v-au speriat au fost o campanie mizerabilă a PSD, s-au folosit de o instituție publică și ați crezut că poștașul va aduce o înștiințare”

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×