Lia Olguța Vasilescu, replică pentru Klaus Iohannis privind pensiile: „Îi recomand să calculeze”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
15/03/2019, 18:02
Lia Olguța Vasilescu, replică pentru Klaus Iohannis privind pensiile: „Îi recomand să calculeze” GALERIE FOTO
Lia Olguța Vasilescu, replică pentru președintele României, privind pensiile.

Fostul ministru al Muncii a susținut faptul că președintele Klaus Iohannis dorește să sperie toți pensionarii fără un motiv întemeiat. În acest context, Lia Olguța Vasilescu a declarat că aceasta contestă OUG 114, care, spune aceasta, nu ar fi o ordonanță legală, ci doar făcută spre binele românilor.  „Președintele a întârziat bugetul cât a putut de mult. Azi l-a promulagt că era obligat”, a declarat sursa citată.

Lia Olguța Vasilescu, replică pentru președintele României în privința pensiilor

Lia Olguța Vasilescu a contestat cele afirmate de Klaus Iohannis privind pensiile. „Președintele a întârziat bugetul cât a putut de mult. Azi l-a promulagt că era obligat. Avizul CSAT a venit în decembrie, apoi a contestat bugetul. Aș vrea să mă leg de faptul că vrea să sperie pensionarii. Programul s-a respectat matematic, am eliminat CASS pentru pensiile mai mici de 2.000 de lei. Îi recomand să calculeze o pensie. O să constate că pe toate măsurile pe care le-am promovat este o creștere. (…)

Am observat că se ia de OUG 114. Din punctul nostru de vedere este foarte bună pentru că vedem că toate majorările pe care noi le-am făcut la pensii și salarii nu se regăsesc în buzunarele oamenilor pentru că unii profită. Noi am mers pe prevederile legii și am plafonat prețurile”, a declarat sursa citată.

Lia Olguța Vasilescu, replică pentru Klaus Iohannis privind pensiile
Lia Olguța Vasilescu, replică pentru Klaus Iohannis privind pensiile

Klaus Iohannis, despre pensii

Klaus Iohannis a declarat în cursul zilei de marți, că atâta timp cât el va fi președintele României, pensiile nu se vor tăia. „Eu vreau să fiu președinte ca să avem o economie funcțională pe care să o scoatem din recesiunea în care a băgat-o guvernul Ponta, care e foarte ineficient și să avem creșterea pensiilor. Indexarea pensiilor e obligatorie prin lege, nu e un favor, Guvernul e obligat.

Când voi fi președinte vom avea o economie care funcționează și atunci pensiile vor crește. Garantez că nu se vor tăia pensiile niciodată când voi fi eu președinte, iar afirmațiile din acei fluturați cu care PSD-iștii v-au speriat au fost o campanie mizerabilă a PSD, s-au folosit de o instituție publică și ați crezut că poștașul va aduce o înștiințare”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×