Legendarul cântăreț a murit. Familia a uitat de el și l-a lăsat să se stingă într-un azil

Claudiu Surmei   
în Stiri mondene
07/03/2019, 17:46
Legendarul cântăreț a murit. Familia a uitat de el și l-a lăsat să se stingă într-un azil GALERIE FOTO

Legendarul cântăreț Charlie Panigoniak a murit, pe 6 martie, la vârsta de 73 de ani. Născut lângă Chesterfield Inlet, Nunavut (Canada), Charlie Panigoniak era cunoscut în comunitatea Inuktitut (inuiți eschimoși), fiind considerat părintele muzicii Inuktitut. Familia a uitat de el și l-a lăsat să se stingă într-un azil.

Legendarul cântăreț Charlie Panigoniak a murit

Starea de sănătate a cântărețului era precară. Se lupta cu boala Parkinson de ani buni și  și-a trăit ultimii ani din viață într-un azil. Charlie Panigoniak a fost pentru mult timp și prezentator la postul CBC. Cu câteva zile înainte de a muri, fiica sa, Charlene Panigoniak, l-a luat de la azilul din Ottawa și l-a dus înapoi în Nunavut. Pe drum s-au oprit în Iqaluit, pentru că artistul a vrut să treacă pentru ultima dată pe la CBC.

„Am trecut în vizită pe acolo și a îmbrățișat pe toată lumea”, a spus fiica artistului. În anul 2016, comunitatea din Arviat a organizat un concert caritabil pentru Charlie Panigoniak, iar banii strânși au fost donați pentru a plăti tratamentul cântărețului, dar și pentru a-i da ocazia de a urca pentru ultima dată pe scenă. În același an, Charlie a primit premiul Nunavut Commissioner’s Performing Arts Award.

Charlie Panigoniak și-a petrecut ultimii ani într-un azil
Charlie Panigoniak și-a petrecut ultimii ani într-un azil

Charlie Panigoniak a murit la vârsta de 73 de ani

„Charlie Panigoniak este o comoară a teritoriului. Cântecele sale sunt pline de bucurie și umor și reușesc să redea esența comunității din Nunavut”, a declarat comisarul Nellie Kusugak.

„Din momentul în care te urcai pe scenă simțeai că totul este în regulă pentru că îl aveai în spate pe Charlie. Nu-mi amintesc să fi fost vreodată trist sau să gândească negativ”, a declarat cântărețul Susan Aglukark. Legendarul cântăreț Charlie Panigoniak a murit, pe 6 martie, la vârsta de 73 de ani.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×