Lecție de omenie la Vaslui! Jandarmii au renunțat la libere ca să deszăpezească școlile

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
14/01/2019, 13:24
Lecție de omenie la Vaslui! Jandarmii au renunțat la libere ca să deszăpezească școlile
Lecție de omenie la Vaslui! Jandarmii au renunțat la libere ca să deszăpezească școlile

Elevii din Vaslui au avut o surpriză plăcută în prima zi de școală! Mai mulți jandarmi din județ au renunțat la liberele de sâmbătă și duminică pentru a face pârtie la școli pentru elevii ce aveau să vină a doua zi. Jandarmii s-au sesizat după ce în ultimele zile la Vaslui a nins abundent.

Cantităţile mari de precipitaţii căzute în ultimele zile în municipiul Vaslui au  făcut mari probleme autorităţilor. Circulaţia s-a desfășurat cu dificultate, atât pentru conducătorii auto, cât şi pentru pietoni. Unitățile de învățământ au fost și ele sub zăpadă în ultimele zile, așa că jandarmii au simțit nevoia să intervină.

Lecție de omenie la Vaslui! Jandarmii au renunțat la libere și au făcut pârtie la toate școlile din oraș

Aproximativ 20 de jandarmi, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vaslui, au pus mâna pe lopeți sâmbătă și duminică, chiar dacă se aflau în timpul lor liber. Aceștia au vrut să le facă o surpriză elevilor din oraș în prima zi de școală din noul an. Și cum în oraș a nins abundent în ultimele zile, jandarmii s-au pus pe făcut pârtie în unitățile de învățământ din județ. Pentru ca elevii să nu aibă probleme în prima zi de școală, jandarmii au dat la lopată pentru a face pârtie la școli.

Jandarmii vasluieni în „acțiune”, la una dintre cele 10 școli deszăpezite sâmbătă și duminică

Acțiunea jandarmilor a început duminică la Şcoala ”Constantin Parfene”, unitatea de învățământ cea mai afectată de căderile de zăpadă. În toată cele doua zile, pe care în mod normal le-au avut libere, cei 20 de jandarmi au reușit să deszăpezească toate cele 10 unități școlare din oraș. Şcoala ”Mihai Eminescu”, unde a fost îndepărtată zăpada de pe trotuare şi căile de acces , apoi școala ”Alexandra Nechita”, unde s-a curăţat trotuarul pe care se deplasează elevii, au fost cele mai afectate.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×