Laura Codruța Kovesi, urmărită penal: „Am făcut două recuzări. Nu am comis niciodată fapte penale”

Laura Codruța Kovesi, urmărită penal: „Am făcut două recuzări. Nu am comis niciodată fapte penale”GALERIE FOTO
Laura Codruta Kovesi este urmarita penal in dosarul extradarii lui Nicolae Popa

Fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a ieșit de la audierile din Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, după ce i-au fost aduse la cunoștință faptele de care este acuzată. Laura Codruța Kovesi este acum urmărită penal în dosarul extrădării lui Nicolae Popa.

”Mi s-a adus la cunostință învinuirea. Am depus două cereri. Una de recuzare a procurotului de caz și alta de recuzare a procurorului de secție. Voi merge în Parlamentul European pentru audieri. Acuzațiile de luare de mită nu sunt adevărate. Sebastian Ghiță a spus că aș fi luat eu mită pentru a plăti extrădarea lui Nicolae Popa. Nu este nimic adevărat. Este un comunicat oficial care spune că plata pentru extrădare a fost făcută de poliția Română. Audierea de azi nu este nicio coincidență. De doi ani de zile sunt hărțuită. Toți cei care și-au făcut treaba în justiție au probleme disciplinare acum, magistrați și judecători. Am luat biletul de avion și am cerut amânarea unui caz pe rol, deoarece voi fi plecată din țară. Nu am avut întâlniri în afara unui cadru insituțional. dacă există poze, există de la acele întâlniri. Nu am vorbit niciodată cu Sebastian Ghiță. Pot apărea poze și filmări false. Nu am discutat cu Sebastian Ghiță despre această extrădare”, a declarat Laura Codruța Kovesi.

Laura Codruța Kovesi a spus că inamicii ei se tem de ea

”Nu am absolut nicio problemă să le explic procurorilor aceste lucruri, ce este însă şicanator şi jignitor este că fix înainte de a fi audiată în Parlamentul European, în mod cu totul ciudat, apare această notificare de urmărie penală. Este evident că este o metodă prin care se încearcă discreditarea mea, poate ca unii sunt disperaţí când au văzut câte mesaje de susţine apar şi că şansele mele de a câştiga postul sunt mari, iar în al doiea rând cred că este şi o răzbunare, pentru acea plângere pe care am făcut-o la CEDO”, afirma Kovesi în emisiunea lui Rareș Bogdan de la Realitatea TV.

”Eu ştiu că sunt nevinovată, ştiu că este o etapă intermediară începerii urmăririi penale. (…) Să investighezi după zece ani o faptă, nu văd care era urgenţa ca eu să fiu chemată înainte să mă prezint la procedura de la Bruxelles. Acest lucru poate să îmi afecteze în mod serios candidatura”, mai spunea fosta șefă a DNA.

Laura Codruta Kovesi urmarita penal
Laura Codruta Kovesi sustine ca nu s-a intalnit niciodata cu Sebastian Ghita

Udrea i-a urat ”bun venit în rândul penalilor”

Elena Udrea i-a urat Laurei Codruța Kovesi ”bun venit în clubul penalilor”! Fostul ministru al Dezvoltării a intrat în direct la Antena 3 pentru a vorbi despre cazul fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi.

”Mă uit cu mare atenţie la ce se întâmplă în România. Fără niciun fel de patimă sau vreun resentiment, spun că începe să devină vremea normalităţii. După ani de zile în care s-a tot vorbit despre abuzurile şi ilegalităţile făcute de Kovesi şi cei care au făcute parte din gruparea pe care dânsa a reprezentat-o – Coldea, Livia Stanciu – a ajuns să fie pusă oficial sub acuzare”, a declarat Elena Udrea.

Elena Udrea a spus că s-a simţit plagiată de Kovesi prin atitudinea adoptată miercuri seară, modul în care s-a apărat după ce a fost citată la Parchet.

”Doamna Kovesi, aţi distrus cariere, aţi distrus vieţi. Aţi intrat cu bocancii în vieţile oamenilor şi i-aţi scos din jocurile de putere pe care aceştia le făceau ca politicieni sau le-aţi distrus afacerile, familiie. (…) Eu cred că este justiţie şi în cazul doamnei Kovesi. Dumneavoastră aţi pornit acest tip de justiţie pe care le acuzaţi ca fiind incorecte. Doamna Kovesi a avut aseară un discurs fix ca al penalilor. (…) Aş putea spune „Bun venit în clubul penalilor!” doamnei Kovesi”, a afirmat Udrea.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×