Victor Ponta, martor în dosarul Codruței Kovesi: „Nu voi minți pentru nimeni”

Silviu Ghering    Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
15/02/2019, 11:03
Victor Ponta, martor în dosarul Codruței Kovesi: „Nu voi minți pentru nimeni”
Ponta, audiat ca martor în dosar

Victor Ponta s-a prezentat vineri dimineața la sediul Parchetului General, pentru audieri în dosarul ce o vizează pe Laura Kodruța Kovesi. Fosta șefă DNA este acuzată de abuz în serviciu și mărturie mincinoasă. Sebastian Ghiță susține că i-ar fi cerut să achite o parte din cheltuielile pentru aducerea în țară a lui Nicolae Popa. Acuzația respectivă  a fost formulată la adresa Laurei Codruța Koveși în 2008.

La puțin timp după ora 9:00 în această dimineață, Ponta și-a făcut apariția  la sediul Parchetului General, Secția de investigare a infracțiunilor din justiție unde este așteptată și Kovesi în cursul zilei de astăzi. Chestionat de jurnaliști, fostul premier a afirmat că a fost citat în calitate de martor, precizând totodată că nu se consideră o victimă.„Am fost citat ca martor, din fericire. Am fost citat joi. (…) Nu o să mint pentru nimeni, niciodată. Nu sunt deloc o victimă” , a spus Victor Ponta în momentul sosirii la Parchetul General.

Laura Codruța Kovesi, acuzată de abuz în serviciu și mărturie mincinoasă

În 9 decembrie 2018, Sebastian Ghiță a anunțat că a depus o plângere penală pe numele Laurei Codruța Kovesi. Fosta șefă a DNA a fost reclamată la Secția Specială pentru anchetarea magistraților. Ghiță acuză că Laura Codruța Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru readucerea în țară a fostului director FNI, Nicolae Popa. Fostul deputat Sebastian Ghiță a confirmat joi seară la România TV, că a fost la rândul său audiat în cazul plângerii ce o vizează pe Kovesi, afirmând totodată că a pus la dispoziția procurilor toate probele pe care le deține,  inclusiv fotografia acesteia, făcută la el în cramă.

Kovesi,, acuzații grave într-un dosar penal
Kovesi,, acuzații grave într-un dosar penal

Declarații cu privire la Kovesi a făcut și Elena Udrea. Fostul ministru al Turismului afimă că prin citarea fostului procuror general al DNA la Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție, „începe să vină vremea normalității” , urându-i de asemenea „Bun venit în clubul penalilor.” . Laura Codruța Kovesi este așteptată în cursul zilei de astăzi la Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție, având calitatea de suspect într-un dosar ăn care i se aduc acuzații grave, precum luare de mit, abuz în serviciu. sau mărturie mincinoasă. Fosta șefă a DNA a remarcat fapttul că respectiva citație vine în momentul în care se pregătește să susțină interviul pentru funcția de procuror-șef european.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×