Cotidianul britanic Financial Times (FT) o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european! Celebra publicație a enumerat avantajele pe care le are românca în fața contracandidaților ei, într-un articol de amploare publicat joi.
Fiancial Times o susține pe Laura Codruța Kovesi în cursa ei pentru șefia Parchetului European
Cei mai mulți oficiali UE, susținuți de principalele partide politice din Parlamentul European, apără în mod constant independența sistemului de justiție din cele 28 de state europene. Acum este timpul să treacă și la fapte, scrie FT, într-un material semnat de board-ul editorial al ziarului.
UE este în plin proces de numire a procurorului-șef european și ar trebuie să aleagă persoana cea mai potrivită pentru acest job. Iar această persoană este Laura Codruța Kovesi, un procuror care s-a făcut remarcat în România.
Laura Codruta Kovesi Financial Times
Prestigioasa publicație enumeră mai multe argumente “excelente” care ar recomanda-o pe Kovesi pentru un astfel de post, precizând însă și faptul că guvernul României nu o susține.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
Deși sursa citată consideră că fără îndoială și ceilalți candidați – din Franța și Germania, ar putea face treabă bună, Laura Kovesi este prezentată ca fiind cea mai potrivită datorită experienței îndelungate pe care o are în lupta împotriva corupției, “cu înverșunare și uneori de una singură”, față de sistemul politic profund corupt de la București.
Eforturile Laurei Codruța Kovesi au inspirat milioane de compatrioți să ceară clasei politice de la București să înceteze să mai împiedice lupta împotriva corupției. Dar, în schimb, a fost “răsplătită” cu adversitatea partidului de guvernământ și a liderului său Liviu Dragnea, care conduce și Guvernul din umbră. Guvernul a reușit în ultimă instanță să o înlăture din funcția de procurer-șef al DNA în iulie 2018, printr-o “sfidare de neiertat a regulilor UE în ceea ce privește imixtiunea politicului în sistemul de justiție”, mai scriu jurnaliștii britanici.
Aceștia mai notează și faptul că “forțe antireformiste din Guvernul României și din sistemul de justiție sunt atât de disperate” să o împiedice acum pe Kovesi să devină procuror-șef european, încât exact în luna în care are loc procesul de selecție, Kovesi este investigată pentru acuzații firave de abuz în serviciu.
“Această încercare fără rușine de a o discredita pe Laura Codruța Kovesi a coincis cu o ordonanța de urgență a Guvernului menită să reducă din independența DNA, instituție pe care a condus-o în ultimii cinci ani”, mai spun jurnaliștii străini.